Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Μπεχράκης, απεβίωσε στις 10 Αυγούστου 2024 σε ηλικία 81 ετών. Ο Μπεχράκης ήταν μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα στην ελληνική πολιτική σκηνή, γνωστός για την πολυετή προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική.

Γεννημένος το 1943 στην Αθήνα, ο Μπεχράκης σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των Συνταγματαρχών, το 1968, συνελήφθη λόγω της αντιδικτατορικής του δράσης και φυλακίστηκε. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, ανέλαβε τη θέση του Νομάρχη Καρδίτσας, ενώ συνέχισε την πολιτική του σταδιοδρομία με ενεργή συμμετοχή στη Νέα Δημοκρατία.

Στη Νέα Δημοκρατία, κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, όπου είχε την αρμοδιότητα για την οργάνωση και τον πολιτικό σχεδιασμό, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της προεδρίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Από το 2002 έως το 2006, υπηρέτησε ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων και δύο φορές ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το 2006, ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου Αθηναίων, θέση που διατήρησε μέχρι το τέλος του ίδιου έτους.

Η απώλεια του Θεόδωρου Μπεχράκη προκάλεσε συγκίνηση στον πολιτικό κόσμο, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει τα συλλυπητήριά του μέσω ενός συγκινητικού tweet. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

“Με θλίψη αποχαιρετώ τον Θεόδωρο Μπεχράκη. Έναν πραγματικό πατριώτη, ένα αφοσιωμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και έναν καλό μου φίλο. Ο ήπιος χαρακτήρας του, η πολιτική σοφία και η βαθιά φωνή του θα λείψουν από όλους μας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.”

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ