Η πρώτη Ferrari παραγωγής που έφτασε στην τελική ταχύτητα των 322 χλμ./ώρα, δεν είχε κινητήρα V12. Η F40 διέθετε έναν V8 twin-turbo .

Αλλά το supercar που βλέπετε στις φωτογραφίες, στην πραγματικότητα, έχει V12! Για την ακρίβεια, είναι η μοναδική με τέτοιο σύνολο! Ο κινητήρας προέρχεται από μία 550 Maranello  και το όλο εγχείρημα πήρε στην πραγματικότητα αυτό που ισοδυναμεί με ένα «μπράβο» από την ίδια τη Ferrari. Την εργοστασιακή πιστοποίηση!



Η Simpson-Ferrari V12 GTR αναπτύχθηκε ως δοκιμαστικό μοντέλο για το εργοστάσιο του Maranello. Μέσω μιας παλαιότερης σχέσης μεταξύ της Simpson Motorsport με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, του οδηγού αγώνων Stefano Sebastiani και του πρώην αφεντικού της Ferrari, Amedeo Felisa, η ομάδα Simpson απέκτησε τη συγκεκριμένη F40, μετά τη δοκιμή σύγκρουσης. Τότε άρχισε η μαγεία.

Αντί να ξαναχτίσει το αυτοκίνητο στις εργοστασιακές προδιαγραφές, η βρετανική εταιρεία επέλεξε το δικό της δρόμο. Ο ατμοσφαιρικός V12 των 5,5 λίτρων αποδίδει 478 ίππους. Στα χαρτιά, αυτό δεν εντυπωσιάζει σε σχέση με τις επιδόσεις του στάνταρ V8 2,9 λίτρων, που ήδη απέδιδε 471 ίππους. Στην πράξη η Simpson ισχυριζόταν ότι με τη μείωση βάρους, η ιπποδύναμη ξεπερνούσε τους 542 ίππους.



Η μοναδική αυτή Ferrari, πωλείται μέσω της Iconic Auctioneers, στο Monterey Car Week, στις 23 Αυγούστου, με την εκτιμώμενη τιμή να κυμαίνεται από 640.000 έως 770.000 δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ