Η Volkswagen ετοιμάζεται να λανσάρει το ID. GTI, μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του εμβληματικού της μοντέλου GTI, που θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2026.

Ο Thomas Schäfer, κορυφαίο στέλεχος της VW, τόνισε ότι αυτό το ηλεκτρικό GTI θα ξεπεράσει το σημερινό μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσον αφορά την ποιότητα του πλαισίου και της ανάρτησης, με στόχο να προσφέρει μια πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Το αυτοκίνητο θα διαθέτει επίσης έναν τεχνητό θόρυβο κινητήρα, που θα ονομάζεται “GTI e-sound”, για να ενισχύσει την αίσθηση οδήγησης.

Το ID. GTI Concept, που παρουσιάστηκε στην περσινή έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο, βασίζεται στο ID. 2all πλατφόρμα, ένα μικρότερο hatchback σε μέγεθος Polo, αντί για το παραδοσιακό Golf.

Η Volkswagen σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό Golf μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του μοντέλου Mk9.



Το σημερινό Mk8 Golf μπορεί να συνεχίσει την παραγωγή του μέχρι το 2035, πιθανώς επικαλυπτόμενο από νεότερες γενιές.

Γιορτάζοντας φέτος την 50η επέτειό του, η κληρονομιά του Golf GTI θα εξελιχθεί καθώς η VW θα μεταφέρει τη σειρά GTI στην ηλεκτρική εποχή, διατηρώντας τις υψηλές επιδόσεις και τον εμβληματικό σχεδιασμό.

Στόχος της Volkswagen είναι τα ηλεκτρικά οχήματα να αποτελούν τουλάχιστον το 80% των ευρωπαϊκών πωλήσεών της μέχρι το 2030, αν και οι πολυτελείς μάρκες της, όπως η Bentley, η Porsche και η Audi, προσαρμόζουν τα χρονοδιαγράμματα για τη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ