Η πρόσφατη προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να κινητοποιήσει τα μέλη του κόμματος για την παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους της Βόρειας Αττικής κατέληξε σε πλήρη αποτυχία. Μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Κασσελάκης κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συνεισφέρουν σε μια συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία της ΜΚΟ “Αλληλεγγύη Παντού”, την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2024.

Η ανταπόκριση, ωστόσο, ήταν απογοητευτική. Όπως αποδεικνύεται από φωτογραφίες και μαρτυρίες, το σημείο συγκέντρωσης παρέμεινε άδειο κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων ωρών λειτουργίας (16:00-20:00). Ούτε αλληλέγγυοι, ούτε καν υπάλληλοι της οργάνωσης ήταν παρόντες για να υποδεχθούν τις προσφορές, με τις πόρτες των γραφείων να παραμένουν κλειστές.

Αυτό το περιστατικό ενισχύει τις επικρίσεις που συχνά διατυπώνονται σχετικά με τη “δήθεν” αλληλεγγύη της Αριστεράς, όπου καλές προθέσεις και μεγάλα λόγια καταλήγουν σε πράξεις που δεν εκπληρώνουν τις προσδοκίες. Η αποτυχία αυτή αποτελεί ένα χτύπημα στο κύρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δημιουργεί αμφιβολίες για την ικανότητά του να οργανώνει και να υλοποιεί δράσεις αλληλεγγύης σε περιόδους κρίσης.

Παράλληλα, έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με τη διασύνδεση της ΜΚΟ “Αλληλεγγύη Παντού” με την “Αλληλεγγύη για Όλους”, μια οργάνωση που σχετίζεται με την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.

Σε τελική ανάλυση, το κάλεσμα του Κασσελάκη αντί να αναδείξει την αλληλεγγύη, κατέδειξε την έλλειψή της, αφήνοντας τους πυρόπληκτους χωρίς την αναμενόμενη υποστήριξη.

του Δημήτρη Κουτσούκου





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ