Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Automobili Pininfarina κατασκευάζει ένα εξατομικευμένο μοντέλο που προορίζεται αποκλειστικά για έναν καλό και απαιτητικό πελάτη.

Το Targamerica, όπως ονομάζεται, είναι επί της ουσίας το περίφημο ηλεκτρικό hypercar, Pininfarina Battista, με την ειδοποιό διαφορά ότι έχει… απωλέσει την οροφή του. Μία μετατροπή που το μεταμορφώνει σε ένα εκρηκτικό speedster.



Φυσικά, αυτό ήταν απαίτηση του Αμερικανού πελάτη του οποίου το όνομα παραμένει άγνωστο, ενώ η ιταλική εταιρεία αποκάλυψε ότι είναι «γνωστός συλλέκτης αυτοκινήτων και κάτοχος ενός Battista».

Ο ανώνυμος πελάτης ανέθεσε στην Pininfarina το πρότζεκτ στην Monterey Car Week 2023 και περίπου έναν χρόνο μετά, το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στα χέρια του.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, το Battista Targamerica διαθέτει τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό πολλές πινελιές που αφορούν αποκλειστικά στον πελάτη: Αναφορές στη ζωή του και προσωπικά επιτεύγματα.



Αναφορικά με το αμάξωμα, το Targamerica δεν έχει φυσικά την οροφή του ορίτζιναλ Battista, ενώ και το πίσω μέρος είναι ελαφρώς επανασχεδιασμένο για αυτόν τον λόγο.

Το χρώμα του αμαξώματος συντίθεται από το Argento Liquido Gloss (ασημί) που κυριαρχεί με λεπτομέρειες Iconica Blue Gloss (μπλε). Πρόκειται για έναν συνδυασμό και αποχρώσεις που είναι εμπνευσμένες από την ειδική Ferrari Testarossa Spider του Gianni Agnelli του 1986.



Η έμπνευση αυτή είναι πασιφανής και από τις ζάντες αλουμινίου με κεραμική επίστρωση που έχουν πεντάκτινη σχεδίαση και το χαρακτηριστικό μαύρο, αλουμινένιο καπάκι στη μέση.

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί η επένδυση από μαλακό δέρμα, με τις μαύρες λεπτομέρειες στο ταμπλό και το τιμόνι να δημιουργούν ένα όμορφο κοντράστ.



Στα προσκέφαλα εντοπίζεται το έμβλημα F, ενώ ανάμεσα στα καθίσματα υπάρχει μεταλλική πλακέτα που τονίζει τη μοναδικότητα του μοντέλου. Ακόμα και το πορτμπαγκάζ είναι εξατομικευμένο, σε χρώματα και υλικά που το κάνουν να πηγαίνει ασορτί με την υπόλοιπη καμπίνα.

Εντυπωσιακά όλα αυτά, όμως αυτό που κλέβει την παράσταση στο εσωτερικό είναι η θήκη πούρου από αλουμίνιο και γυαλί και ο υγραντήρας, ειδικές κατασκευές αποκλειστικά για τα «θέλω» του πελάτη.



Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Automobili Pininfarina, Dave Amantea αποκαλύπτει ότι «είναι το πρώτο εξατομικευμένο one-off όχημά μας. Θα εκπροσωπεί πάντα τη μοναδικότητα και δε θα επαναληφθεί ποτέ».

Ενδεικτικό αυτής της δήλωσης, είναι πως η εταιρεία έπρεπε να προχωρήσει σε αναδιαμόρφωση του monocoque πλαισίου από ανθρακονήματα, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει το αμάξωμα τύπου speedster. Και όλο αυτό, χωρίς το Battista να απωλέσει την απόδοση για την οποία είναι γνωστό.



Σχετικά με το τελευταίο, το Pininfarina Battista Targamerica εξοπλίζεται με το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης που διαθέτει και το ορίτζιναλ μοντέλο από τη Rimac. Συνεπώς, μιλάμε για μία μπαταρία 120 kWh και τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ με συμνδυαστική ισχύ τους 1.900 ίππους και 2.340 Nm, με τα 0-100 χλμ./ ώρα να έρχονται σε 1,86 δευτερόλεπτα.

Η δημόσια παρουσίαση του εξατομικευμένου, κάμπριο Battista είναι σήμερα στο The Quail, ένα event που γίνεται στο Κάρμελ της Καλιφόρνια. Έπειτα από αυτό, το εξατομικευμένο μοντέλο θα φτάσει στα χέρια του ιδιοκτήτη που πλήρωσε άγνωστο αριθμό εκατομμυρίων για να το αποκτήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ