Σε μια περίοδο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις με τις πυρκαγιές και τον συνεχιζόμενο αγώνα για την προστασία των δασών της, ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγει να ασκήσει αντιπολίτευση με έναν τρόπο που περισσότερο βλάπτει τη χώρα παρά τη βοηθά. Η πρόσφατη παρουσία του σε ρεπορτάζ του CNN, όπου εκμεταλλεύεται το θέμα των πυρκαγιών για να προωθήσει πολιτική ατζέντα, δεν είναι μόνο ανεύθυνη, αλλά και βαθιά υποκριτική.

Ο Κασσελάκης παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια χώρα που έχει χάσει κάθε έλεγχο στις πυρκαγιές, αγνοώντας ότι η χώρα μας έχει αναβαθμίσει σημαντικά τα μέσα πυρόσβεσης τα τελευταία χρόνια. Είναι εύκολο να κατηγορείς την κυβέρνηση όταν βρίσκεσαι στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης, όμως η πραγματικότητα είναι ότι έχουν γίνει τεράστια βήματα για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και της πυρόσβεσης.

Η πραγματική πρόκληση είναι να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, όχι να τις εκμεταλλευόμαστε για πολιτικό κέρδος. Ενώ άλλες χώρες, όπως η Τουρκία, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με δασικές πυρκαγιές, ο Κασσελάκης επιλέγει να αγνοεί αυτή την πραγματικότητα και να προωθεί ένα αφήγημα που δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια.

Το να δυσφημείς την Ελλάδα διεθνώς δεν είναι μόνο ανεύθυνο, αλλά και επικίνδυνο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, πριν βγάλει συμπεράσματα και κάνει δηλώσεις, να ενημερώνεται για τα πραγματικά δεδομένα και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία της χώρας από τις φυσικές καταστροφές. Διότι η πολιτική δεν είναι μόνο λόγια και καταγγελίες, αλλά και πράξεις και υπευθυνότητα.

Ακολουθεί η ανάρτηση Κασσελάκη:

του Δημήτρη Κουτσούκου





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ