Το βράδυ της Κυριακής 18 Αυγούστου 2024, ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ, όταν μια έκρηξη σε φορτηγό κόστισε τη ζωή ενός άνδρα και τραυμάτισε σοβαρά έναν δεύτερο. Το συμβάν σημειώθηκε στην οδό Λεχί, και η έκρηξη θεωρείται πως προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι αρχές της αστυνομίας και της ασφάλειας του Ισραήλ (Shin Bet) ερευνούν το περιστατικό και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας εγκληματικής ενέργειας ή τρομοκρατικής επίθεσης. Αρχικά, η αστυνομία προσανατολίστηκε προς την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο, βρήκαν το φορτηγό να φλέγεται και τον άνδρα, περίπου 50 ετών, αναίσθητο με σοβαρά πολυτραυματικά τραύματα. Το θύμα βρέθηκε χωρίς σφυγμό και αναπνοή, και ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε επί τόπου. Ένας δεύτερος άνδρας, 33 ετών, υπέστη σοβαρά τραύματα από θραύσματα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Το γεγονός ότι οι αρχές ασφαλείας του Ισραήλ έχουν εμπλακεί στην έρευνα υποδηλώνει την ανησυχία για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί η ακριβής φύση του περιστατικού και η ταυτότητα των εμπλεκομένων.

Αυτό το περιστατικό υπενθυμίζει την ένταση και την αστάθεια που επικρατεί στην περιοχή, όπου οι αρχές παραμένουν σε συνεχή επαγρύπνηση για την αποτροπή περαιτέρω επιθέσεων.

Ο συνδυασμός των νέων στοιχείων από τις κάμερες ασφαλείας με την αρχική έρευνα αυξάνει τις ανησυχίες για την πιθανή ύπαρξη περισσότερων επιθέσεων και ενισχύει την επαγρύπνηση των αρχών. Οι ανακρίσεις συνεχίζονται με στόχο να διαλευκάνουν όλες τις πτυχές του περιστατικού και να διασφαλίσουν την ασφάλεια στην περιοχή.

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας (CCTV) δείχνουν τον οδηγό του φορτηγού, ο οποίος φέρεται να εξερράγη κατά τη διάρκεια αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης νωρίτερα απόψε στο Τελ Αβίβ, Ισραήλ. Στα πλάνα φαίνεται να φοράει το σακίδιο όπου η αστυνομία υποπτεύει ότι ήταν κρυμμένος ο εκρηκτικός μηχανισμός.



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ