Ο Φερστάπεν σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Η Red Bull δεν έχει φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις για την RB20 στην Ολλανδία. Τρίτος ο Χάμιλτον με τους Σάινθ και Ράσελ να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Η βροχή που προηγήθηκε του FP1 ήταν αρκετή ώστε τα μονοθέσια να μπορούσαν μόνο με τα βρόχινα ελαστικά να βγάλουν έναν γύρο. Μόλις πέντε οδηγοί βγήκαν με τα wets, με τον Λεκλέρ να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο.



Χάρη στους έντονους ανέμους που έπνεαν, όμως, αλλά και στην φύση της χάραξης (έντονες κλίσεις) το οδόστρωμα ήταν σύντομα έτοιμο για τα ενδιάμεσα. Ο Φερστάπεν ήταν ο πρώτος που αποτόλμησε έναν γύρο με αυτά, ανεβαίνοντας στην κορυφή της κατάταξης. Νωρίτερα, βέβαια, ο Μαξ είχε κάνει τετ-α-κε στον πρώτο του γύρο.

Ο Νόρις με την σημαντικά αναβαθμισμένη MCL38 (αυτή και η Williams έχουν τα περισσότερα upgrades στο Ζαντβούρ) θα ξεπερνούσε τον Φερστάπεν με τα ενδιάμεσα. Ο Βρετανός και ο teammate του θα ήταν και οι πρώτοι που θα έβγαιναν με την slicks, 13 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.



Η πίστα ήταν πλέον αρκετά στεγνή και όλοι οι οδηγοί βγήκαν με την soft γόμα, εκτός από τους Λεκλέρ και Σάινθ οι οποίοι δοκίμασαν την μέση. Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, κάθε γύρος ήταν σημαντικός, καθώς σύμφωνα με τα μετεωρολογικά προγνωστικά ο αγώνας της Κυριακής θα διεξαχθεί στο στεγνό.



Στα τελευταία λεπτά ο Φερστάπεν πήρε τον ταχύτερο γύρο από τον Νόρις. Ωστόσο ο Λάντο απάντησε αμέσως και τελείωσε την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην Ολλανδία, επικεφαλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ