Το Grand Prix της Ολλανδίας τα τελευταία χρόνια είναι μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εκτός από τη δράση των μονοθεσίων στην πίστα, οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο δράσεις, θεάματα και σόου με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.

Μία από αυτές τις εκδηλώσεις είναι το σόου freestyle motocross που πραγματοποιείται ανάμεσα στις δοκιμές το Σάββατο. Φέτος, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν καλά καθώς ένα σοβαρό ατύχημα ενός από τους αναβάτες FMX έκοψε την ανάσα στους θεατές.



Ο αναβάτης Χόντζα Καμπάτ της ομάδας STUN που είχε αναλάβει να διασκεδάσει με άλματα σε ράμπα τους θεατές είχε σειρά να κάνει το δικό του άλμα. Ο Καμπάτ πήρε φόρα και εκτοξεύτηκε στον αέρα από την σταθερή ράμπα αφήνοντας το τιμόνι όπως όριζε το κόλπο του.

Κάτι ωστόσο πήγε λάθος (είχε έντονο αντίθετο άνεμο την ώρα του άλματος) και ο αναβάτης δεν κατάφερε να ξαναπιάσει το τιμόνι. Το αποτέλεσμα ήταν να προσγειωθεί άτσαλα στην απέναντι ράμπα και να χτυπήσει με δύναμη στη συνέχεια στην άσφαλτο. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν οι κριτές και η ιατρική ομάδα για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον αναβάτη ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ο Καμπάτ μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και μετά από τέσσερις ώρες βρήκε πάλι τις αισθήσεις του. Οι τραυματισμοί του ήταν πολλαπλοί με σπασμένα κόκαλα σε όλο το σώμα που θα χρειαστούν επεμβάσεις και μεγάλο χρόνο αποθεραπείας. Ο ίδιος ο Καμπάτ σχολίασε: «Νιώθω σαν να με πάτησε τρένο. Ήμουν αναίσθητος για 4 ώρες, Δεν θυμάμαι τίποτα!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ