Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο, τα στελέχη της Rivian αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στην πολιτεία του Ιλινόις και κατέκαψε ή προκάλεσε ζημιές σε περίπου 50 οχήματά της που βρίσκονταν σε αυτές..

Όπως αναφέρεται, οι πυροσβέστες του τοπικού τμήματος ειδοποιήθηκαν για τη φωτιά λίγο πριν τις 21:45 το βράδυ και σε βίντεο από το συμβάν φαίνονται φλόγες και καπνός να βγαίνουν από το πάρκινγκ το οποίο είναι στη βόρεια πλευρά του εργοστασίου της Rivian στο οποίο κατασκευάζονται τα R1T και R1S.

Ευτυχώς, η φωτιά δεν επεκτάθηκε πέρα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και δεν τραυματίστηκε κάποιος εργαζόμενος ούτε προκλήθηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις του.



Ο Ματ Σουένεϊ, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος του Normal, δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WEEK-TV ότι οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής, καθώς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας χρειάζονταν μεγάλες ποσότητες νερού. Επίσης, παρέμειναν στο μέρος για τυχόν αναζωπύρωσή της.

Ακόμα, δεν έχει βρεθεί η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά, αλλά το τμήμα έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα.

Μια αεροφωτογραφία που αναρτήθηκε στην ομάδα Rivian Electric Vehicles Discussion στο Facebook την επόμενη ημέρα αποκάλυψε την έκταση των ζημιών. Περισσότερα από 30 οχήματα της Rivian φαίνεται να έχουν καεί σχεδόν μέχρι το σασί τους, με ελάχιστα να έχουν απομείνει ακέραια.

Τα υπόλοιπα οχήματα δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση από απόσταση, αλλά είναι απίθανο να μην έχουν υποστεί ζημιά από τη θερμότητα. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα θεωρούνται κατεστραμμένα από τους ανθρώπους της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ