Τα Honda είναι από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στον πλανήτη. Αντιμετωπίστε σωστά ένα Honda, με συνεπή συντήρηση και καλές συνήθειες οδήγησης, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους για εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρρα.

Αυτός ο κινητήρας ενός Civic έφτασε σε περίπου 402.000 χιλιόμετρα πριν αντικατασταθεί και εξακολουθεί να φαίνεται απίστευτα καθαρός στο εσωτερικό του.

Το κανάλι I Do Cars στο YouTube κατέγραψε αυτόν τον ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο 1,7 λίτρων D17 σε ένα Honda Civic του 2003, για να δει πώς αυτά τα χιλιόμετρα επηρέασαν τα εξαρτήματά του. Παρά το γεγονός ότι χρειαζόταν κάποιο προφανές σέρβις, καθώς ο ιμάντας χρονισμού είχε καθυστερήσει πολύ να αντικατασταθεί, όπως και μεγάλο μέρος του μηχανισμού κίνησης, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλών και των εμβόλων, φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση.

Φυσικά, η λειτουργία ενός κινητήρα για τόσα χιλιόμετρα θα προκαλέσει κάποια φθορά, ανεξάρτητα από το πόσο καλά τον αντιμετωπίζετε. Ενώ οι αλλαγές λαδιού φαινόταν να είναι γίνονται με συνέπεια, υπήρχε ακόμα κάποια κατακόρυφη φθορά στα τοιχώματα του κυλίνδρου και μια δέσμη φθοράς στα κύρια ρουλεμάν και στα ρουλεμάν της μπιέλας.

Ο Έρικ, ο παρουσιαστής του καναλιού, βρήκε επίσης υπολείμματα στο σωλήνα συλλογής λαδιού και κατά περίεργο τρόπο έπεσε στην φτερωτή της αντλίας νερού. Προχωρώντας λίγο βαθύτερα, βρήκε τον λόγο για τον οποίο αυτός ο κινητήρας αντικαταστάθηκε, ενώ θα μπορούσε να δώσει πολλά περισσότερα χιλιόμετρα: Μια κακή φλάντζα κεφαλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ