Αγεφύρωτο φαίνεται πως είναι το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους επικριτές του Στέφανου Κασσελάκη να ζητούν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού, καθώς θεωρούν ότι δεν έχει πλέον κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο κόμμα, και τον ίδιο και τους υποστηρικτές του να τονίζουν ότι έχει τη μεγάλη αποδοχή της βάσης.

«Να αναλάβει την ευθύνη να προσφύγει σε εσωκομματική κάλπη, αυτό θα δράσει λυτρωτικά», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη σε τηλεοπτικές της δηλώσεις, ενώ το ίδιο ζήτησε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης, ο οποίος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία, εφόσον υπάρξουν σχετικές εξελίξεις.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής, Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε: «Προφανώς και τη σέβομαι την πρόταση αυτή της Όλγας Γεροβασίλη. Δεν μπορώ να κατανοήσω από την άλλη μεριά την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος λέει ότι δεν μπορούμε να ξαναεμπιστευτούμε τα μέλη του κόμματος».

O Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε στο Action24 πως ο κ. Κασσελάκης «δεν θέλει τη βάση και φοβάται τη βάση», προσθέτοντας ότι «με ευθύνη της ηγεσίας παράγεται εσωστρέφεια αντί για πολιτική το τελευταίο διάστημα». Στο ίδιο πλαίσιο, «το κόμμα μικραίνει και κοινοβουλευτικά και κοινωνικά όπως φαίνεται στις μετρήσεις και αυτό είναι ευθύνη της ηγεσίας», επεσήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ενώ χαρακτήρισε ως απόπειρα εξευμενισμού του Παύλου Πολάκη τη στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Από την πλευρά της, η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο OPEN, σχολίασε πως «δεν βρίσκω κανένα λόγο να ζούμε με εξάμηνα και κάθε 6 μήνες να ζητάνε όσοι διαφωνούν με τον Κασσελάκη την προσφυγή σε νέες κάλπες για την επανεπιβεβαίωσή του ως προέδρου ή οτιδήποτε άλλο».

«Εγώ δεν βρίσκω τον λόγο γιατί πρέπει να ταλαιπωρηθεί ξανά ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, οι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με αυτήν τη διαδικασία, και να προσέλθουν στις κάλπες. 11 μήνες πριν εκλέξαμε έναν καινούργιο πρόεδρο», είπε στο MEGA, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πέτρος Παππάς.

Εντωμεταξύ, η Πόπη Τσαπανίδου την Παρασκευή ορκίζεται και αναλαμβάνει βουλευτικά καθήκοντα στη θέση του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η συνοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής κι ενώ αναμένονται σημαντικές κινήσεις στην εσωκομματική σκακιέρα, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο.

Μεγάλο ερώτημα είναι εάν οι αμφισβητήσεις προς την ηγεσία θα οδηγήσουν σε πρόταση μομφής και ποιοι θα τη στηρίξουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Για να περάσει απαιτείται το 50% συν ένα από τις ψήφους των μελών που είναι 300. Άρα, για να γίνει πράξη το σενάριο θα πρέπει να κατατεθεί η μομφή από πρόσωπο ή ομάδα, να στηριχθεί τουλάχιστον, ας πούμε από την ομάδα των «87» στελεχών, που φαίνονται να κινούνται πιο επιθετικά κατά της ηγεσίας και που έχουν σημαντική δυναμική. Θα πρέπει ωστόσο για να περάσει από το πεδίο των εντυπώσεων στο πεδίο της δρομολόγησης εξελίξεων να βρουν συμμάχους, είτε μεμονωμένα πρόσωπα και σίγουρα κάποια άλλη ομάδα.

Και εδώ έρχεται το δεύτερο ερώτημα, τι θα πράξει η πλευρά του Παύλου Πολάκη και οι υποστηρικτές του, εντός ΚΕ.



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ