Η απόφαση της Williams να τερματίσει πρόωρα τη συνεργασία της με τον Λόγκαν Σάρτζεντ μπορεί να μην εξέπληξε πολλούς. Εξάλλου ο Αμερικάνος δεν είχε βοηθήσει ιδιαίτερα με τις επιδόσεις του τον εαυτό του τα τελευταία δύο χρόνια.

Ωστόσο η επιλογή του αντικαταστάτη του Σάρτζεντ ήταν μία μικρή έκπληξη. Η βρετανική ομάδα επέλεξε τον Αργεντινό Φράνκο Κολαπίντο, έναν οδηγό ο οποίος είχε προηγούμενη εμπειρία μόλις ενός FP1 στην Formula 1. Ιδίως όταν η Williams θα μπορούσε να έχει τον εφεδρικό οδηγό της Mercedes, Μικ Σουμάχερ στο δεύτερο μονοθέσιο.



Λίγο πριν την έναρξη του τριημέρου στην Μόντσα ο Τζέιμς Βόουλς ρωτήθηκε σχετικά. Και ο επικεφαλής της Williams ήταν μάλλον… αμείλικτος στην απάντησή του προς τους δημοσιογράφους.

«Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Ο Μικ δεν είναι ξεχωριστός. Θα ήταν απλά καλός στο μονοθέσιο μας. Και στη Williams θέλουμε να επενδύσουμε στη νέα γενιά» δήλωσε ο Βόουλς. Ο επικεφαλής της Williams σημείωσε, επίσης, ότι ο Κολαπίντο είναι μπροστά στην βαθμολογία της F2 από τους πολυδιαφημισμένους Αντονέλι και Μπέρμαν.

Όσο για την περίπτωση του Λίαμ Λώσον, ο Βόουλς σημείωσε ότι δεν ήταν ποτέ ρεαλιστική επιλογή για την Williams λόγω Red Bull η οποία ήθελε απλώς να της τον «δανείσει».



Μετά το FP2 ο Βόουλς δήλωσε ότι τον παρερμήνευσαν και δεν εννοούσε πως ο Μικ είναι ένας οδηγός της σειράς. Απλώς «δεν έχει κατακτήσει και πρωταθλήματα» ώστε η Williams να θυσιάσει κάποιον οδηγό από τις ακαδημίες της για χάρη του. Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι, όμως, ότι η εξήγηση αυτή του επικεφαλής της Williams τον έκανε πιο αγαπητό στον Μικ…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ