Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα, καλό μήνα (2 Σεπτεμβρίου σήμερα) και καλή επάνοδο να έχουμε. Πολλοί έχουν γυρίσει εδώ και μέρες, όμως υπάρχει ακόμα λίγος κόσμος που συνεχίζει τα μπάνια του και γενικότερα το χαλάρωμα. Σε όλους αυτούς που συνεχίζουν να τους ευχηθούμε να ξεκουραστούν όσο περισσότερο μπορούν.

Για εμάς τώρα που επιστρέψαμε και ήδη μπήκαμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας, βουτάμε… ήδη στα βαθιά από αυτή την εβδομάδα. Μία εβδομάδα που μπαίνει δυναμικά με φουλ θεματολογία.
Πριν ξεκινήσουμε όμως να γράφουμε τα της πιάτσας να αφιερώσουμε τη σημερινή στήλη σε έναν δικό μας άνθρωπο της πιάτσας που μας άφησε πρόωρα την περασμένη εβδομάδα.

Ο λόγος για τον συνάδερφο Γιώργο Βαρίνο που μόλις στα 60 του χρόνια «ταξίδεψε» για τους ουρανούς. Ένας δυναμικός χαρακτήρας, αναζητούσε πάντα το διαφορετικό, με πάθος για νέα πράγματα και όρεξη για… γκάζια. Ταλαιπωρήθηκε περισσότερα από 10 χρόνια, πάλεψε αρκετά το τελευταίο διάστημα αλλά τελικά δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Η απώλεια του μεγάλη. Καλό ταξίδι…




Ο Γιώργος Βαρίνος έφυγε στα 60 του χρόνια…

Έχουμε Ακρόπολις!

Στα της πιάτσας τώρα, όπως θα δείτε και στα νούμερα πιο κάτω, ο Αύγουστος παρουσίασε σημαντική πτώση, ωστόσο στο σύνολο της η αγορά από την αρχή του έτους κινείται με θετικό πρόσημο.
Μην ξεχνάμε πως η εβδομάδα που διανύουμε είναι εβδομάδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και σε λίγες ημέρες θα πάρουμε (όσοι τα καταφέρουμε) τα βουνά.

Ο Εθνικός μας αγώνας έχει όπως πάντα τρομερό ενδιαφέρον, θέαμα, συγκινήσεις, αλλά πάνω απ’ όλα, καλή παρέα και εμπειρίες. Όσοι δεν το έχετε βάλει στο πρόγραμμα καλό είναι να το σκεφτείτε ως μία καλή εκδρομή με… φουλ θέαμα και επίσκεψη στη φύση.




Διακοπές τέλος… Τα κεφάλια μέσα τώρα!

Πολύ θεματολογία

Όπως καταλαβαίνετε οι ειδήσεις που συγκεντρώσαμε τον Αύγουστο ήταν πολλές, οπότε δεν θα σας κουράσω άλλο. Να ευχηθώ τα καλύτερα σε όλους, υγεία και πάντα με καλή διάθεση.



Στείλτε μας τα νέα σας

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Το… επείγον το έχουν εφεύρει όσοι δεν έχουν πρόγραμμα στη ζωή τους.


Με 8.939 ταξινομήσεις έκλεισε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων το μήνα Αύγουστο στην Ελλάδα. Οι πωλήσεις αφορούν σε επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα.




Οι κορυφαίες μάρκες αυτοκινήτου σε πωλήσεις για το μήνα Αύγουστο και αυτές που ξεπέρασαν το όριο των 100 μονάδων είχαν ως εξής:

Toyota 1.950
Suzuki 664
Peugeot 661
Hyundai 596
VW 587
Ford 416
Opel 402
KIA 330
Renault 306
BMW 280
Audi 263
Citroen 263
Jeep 209
Volvo 206
Fiat 201
Mercedes 188
Dacia 181
Nissan 173
Skoda 164
Mazda 138
MG 120
Tesla 112
BYD 100




Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται επιχειρηματίας στην Ελλάδα προκειμένου να φέρει μία ακραία… μάρκα αυτοκινήτων στη χώρα μας. Διάθεση υπάρχει, όπως και το κοινό που θα υποστηρίξει το εγχείρημα. Αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες να κλείσει και οριστικά η συμφωνία που σίγουρα θα κάνει μεγάλη αίσθηση.


Η συμφωνία με την Leapmotors έχει κλείσει με τον Όμιλο Βασιλάκη (Alfa Romeo, CUPRA, Fiat, Jeep, Hyundai, KIA, SEAT) και είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί και επίσημα. Αν και η συγκεκριμένη μάρκα (από την Κίνα) είναι άγνωστη στη συντριπτική πλειοψηφία, στελέχη της εταιρείας θεωρούν πως τα μοντέλα της Leapmotors θα πετύχουν αρκετές πωλήσεις στην Ελλάδα.




Ό,τι… δηλώσεις είσαι στην Ελλάδα και αυτό είναι λίγο πολύ, γνωστό. Πόσο δε, όταν είσαι πρόεδρος και κυνηγάς να πάρεις δουλειές, δεξιά και αριστερά!!!


Το Πρώτο Θέμα είχε δημοσιεύσει εντός Αυγούστου τη λίστα με χρέη των αποκαλούμενων μεγαλοοφειλετών, εκείνων δηλαδή που οφείλουν άνω των 150.000 ευρώ και με καθυστέρηση στην καταβολή τους μεγαλύτερη του ενός έτους. Στη σχετική λίστα υπήρχαν και ονόματα που γνωρίζουμε και προέρχονται από την… πιάτσα του αυτοκινήτου.
Συγκεκριμένα η MAVA Εμποροβιομηχανική (Renault) του Αλέξανδρου Μανιατόπουλου με χρέη 22,96 εκατομμύρια ευρώ, η εταιρεία πετρελαιοειδών Dracoil του εκλιπόντος Σπύρου Δρακόπουλου με χρέη 213,24 εκατομμύρια ευρώ, όπως και η Express Service του εκλιπόντος Γιάννη Ραπτόπουλου, με χρέη 212,45 εκατ. ευρώ.


Ο αριθμός των αντιπροσώπων μειώνεται αισθητά και είναι κάτι που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια. Τα κέρδη συρρικνώνονται, οι πωλήσεις είναι χαμηλές ενώ με τις νέες τεχνολογίες και τα social media ο κόσμος είναι τόσο διαβασμένος που δεν χρειάζεται να επισκεφτεί κάποια αντιπροσωπεία για να πάρει πληροφορίες. Το σίγουρο είναι θα η μείωση θα συνεχιστεί και το ερχόμενο διάστημα. Κοινώς, όποιος δεν αντέξει, λόγω δανείων ή δεν θα μπορεί να ακολουθήσει τις νέες τάσεις, θα αποχωρήσει…


Δεν πήγε όπως τα περίμενε η BYD στην Γερμανία και ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει η ίδια την μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης. Ο στόχος που είχε θέσει στον επιχειρηματία ήταν τα 120.000 αυτοκίνητα έως το 2026 αλλά μέχρι τον Ιούλιο οι πωλήσεις ήταν μόλις… 1.432. Όπως φάνηκε οι Κινέζοι δεν άφησαν να περάσει χρόνος και σήκωσαν μανίκια.


Για τη επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των αντιπροσώπων της Audi από την Ευρώπη στην Πορτογαλία. Όπως μαθαίνουμε θα παρευρεθούν σχεδόν 3.000 άτομα!




Εποχή αλλαγών στην Audi με νέα στρατηγική που ετοιμάζεται να χαράξει η μάρκα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόσφατα αντικαταστάθηκε η υπεύθυνη πωλήσεων & marketing της Audi Γερμανίας Hildegard Wortman από τον Marco Schubert. Σίγουρα αναμένεται να δούμε αλλαγές και στον τρόπο λειτουργίας, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στην ελληνική αγορά καθώς πρόσφατα είχαμε αλλαγές στα τμήματα, δημοσίων σχέσεων και marketing της Kosmocar.


Η παγκόσμια στατική παρουσίαση για το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό Skoda Elroq θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου στην Πράγα. Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν και Έλληνες δημοσιογράφοι.




Επέστρεψε στα ερτζιανά ο Πάρις Ποντίκας και συγκεκριμένα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ όπου ενημερώνει το κοινό για τα δρώμενα του αυτοκινήτου από Δευτέρα έως και Τετάρτη στις 9:15. Για 15 λεπτά ενημερώνει το κοινό μέσα από την εκπομπή του Χρήστου Κοντού και του Φώτη Παρόλα. Επίσης συνεχίζει κάθε Σάββατο στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ με την εκπομπή «Γκαράζ» 12:00-13:00 αλλά και στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Κυριακή με την εκπομπή «Auto Club» στις 15:00-16:00.




Εκτός επίσημου δικτύου της VW τέθηκε η εταιρεία «Αφοί Φιλοσίδη Α.Ε.» με έδρα τον Βύρωνα. Η εισαγωγική εταιρεία Kosmocar Α.Ε. έκανε γνωστή τη λήξη της συνεργασίας της, με τον γνωστό στο ευρύ κοινό εξουσιοδοτημένο έμπορο και συνεργάτη Service Volkswagen και Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα.




Νέα συνεργασία για την VW του Ομίλου Kosmocar και συγκεκριμένα με την εταιρεία «Κοιλάκος ΕΠΕ» που εντάσσεται στο επίσημο δίκτυο των αντιπροσώπων και επισκευαστών της μάρκας. Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται 45 χρόνια στον κλάδο του αυτοκινήτου, αντιπροσωπεύει ήδη την Skoda (μέλος του Ομίλου Kosmocar) και έχει έδρα στη λεωφόρο Συγγρού 328-300 στην Καλλιθέα.




Η αντιπροσωπεία της Toyota που έχει έδρα στις Σέρρες (Ουστριάς Α.Ε.) κατάφερε να διακριθεί στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της μάρκας «Ichiban» (στα ιαπωνικά σημαίνει Νο1) στον οποίο συμμετέχουν 2.500 έμποροι. Φέτος διακρίθηκαν 46 αντιπρόσωποι από 35 χώρες και ο Σερραίος έμπορος ήταν αυτός που ξεχώρισε από την Ελλάδα!




Παράταση για εκδόσεις πινακίδων τρέιλερ και μέχρι τα τέλη του 2024 έδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.




Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας και σε συνεργασία με τη Cigaret Cycle και το #GopaFree project, προχώρησε σε δωρεά προς το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΕΛΕΠΑΠ δύο επιδαπέδιων κάδων ανακύκλωσης αποτσίγαρων.




Την εμφάνισή της έκανε η κορυφαία έκδοση SV του Range Rover Sport και συγκεκριμένα στην αντιπροσωπεία JLR Τζώρτζης στα Γλυκά Νερά.




Η Lync&Co ανακοίνωσε τη συνεργασία της με δύο νέες εταιρείες στην Αττική, με την Παντοπικός Ε.Π.Ε. στην Ιερά Οδό 155 στο Αιγάλεω και την PNT Cars – Παντόπικος στη Νέα Κηφισιά όπως και με την MAXX Motors Α.Ε.Β.Ε. που βρίσκεται στα Ιωάννινα. Να σημειώσουμε πως η πρώτη αντιπροσωπεία της Lync&Co έχει έδρα στην Ανδρέα Παπανδρέου 29 στο Μαρούσι.




Ραδιοφωνικά μηνύματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, την οδική ασφάλεια και την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας στα αστικά δίκτυα, δημιούργησε ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ. (Πανελλήνιος Σύλλογος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας) με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό.




Στη λίμνη Βουλιαγμένης η Σπανός Α.Ε. παρουσίασε την ολοκαίνουργια Σειρά 1. Το παρών έδωσαν περισσότεροι από 400 καλεσμένοι, νούμερο πολύ ψηλό, καθώς η εκδήλωση έλαβε μέρος στην καρδιά του καλοκαιριού.


Αποστολή υποστήριξης στα καταφύγια ανάγκης στον Όλυμπο πραγματοποίησε ο συνάδερφος Παντελής Τζερτζεβέλης με την στήριξη του Τάσου Χατζή. Τα υλικά πρώτης ανάγκης μετέφεραν με Ford Raptor. Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο.


Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το νέο τεύχος του περιοδικού CAR.




Με την εφημερίδα Καθημερινή κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.


Πρόσκληση στον Πάνο Σειτανίδη να οδηγήσει το μονοθέσιό του στην περίπτωση που κερδίσει τον πρόσφατο αγώνα της Formula 1 έκανε ο πιλότος της Aston Martin Φερνάντο Αλόνσο. Δυστυχώς για τον Πάνο, ο Ισπανός κατάφερε να κερδίσει!




Ο Κώστας Στεφανής είναι ένας από τους δύο συνοδηγούς στον κόσμο που συμμετέχει για 49 χρόνια σε αγώνες του WRC. Φέτος θα τρέξει (για 30η φορά – έκανε το ντεμπούτο του στο Ακρόπολις το 1975), με τον Μάνο Στεφανή και ένα Ford Fiesta Rally3 της Cyclon Racing Team. Για το λόγο αυτό κορυφαίοι οδηγοί του πλανήτη με παγκόσμιους τίτλους στο παλμαρέ τους, έστειλαν τις ευχές τους τις οποίες μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.


Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής αυτοκινήτων Σωτήρης Κοβός ο οποίος σχεδίασε το Toyota Yaris πρώτης γενιάς, επιμελήθηκε τον αγωνιστικό σχεδιασμό του Ford Fiesta Rally3 με το οποίο θα τρέξουν στο Ράλι Ακρόπολις οι, Μάνος και Κώστας Στεφανής. Ο ίδιος επιμελήθηκε και το moto “49 years rocks & dust”, που αφορά τον Κώστα Στεφανή καθώς φέτος τρέχει για 49η χρονιά σε αγώνα WRC.




Λίγες ημέρες πριν το ράλι Ακρόπολις και όπως μαθαίνουμε υπάρχει αναβρασμός σε ένα χωριό της Φθιώτιδας, όπου οι άνθρωποι του χωριού ετοιμάζονται να υποδεχθούν με ξεχωριστό τρόπο τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρόκειται για την Μενδενίτσα, το χωριό στο οποίο θα πραγματοποιηθεί και η απονομή στους νικητές της power stage του αγώνα. Τόσο στην είσοδο όσο και στην πλατεία του χωριού, έχει τοποθετηθεί αφίσα με φωτογραφία του Colin McRae από την ειδική διαδρομή της Μενδενίτσας και η τοπική κοινότητα έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό event το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, με την τοποθέτηση τριών μεγάλων monitor στην πλατεία του χωριού με live μετάδοση του αγώνα όλη την ημέρα.




To 3ο Adventure Meeting διοργανώνει το BIKEIT στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, το διάστημα 28-29 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία εκδήλωση αφιερωμένη στις adventure και scrambler μοτοσυκλέτες, με έκθεση και test rides σε άσφαλτο και χώμα, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες.


Την 30η πανελλήνια συγκέντρωση κλασικής μοτοσικλέτας διοργανώνουν το διάστημα 6-8 Σεπτεμβρίου στην Ερέτρια και στο Milos Camping η Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας και το Ducati Club Hellas 1990.




ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 180.000 (+2.100)
Trcoff: 77.000 (+1.000)
Tractiongr: 33.200 (+300)
Drive magazine: 27.700 (+100)
Gocar: 22.300 (+400)
CarGuysGr: 15.800 (+300)
Carotogr: 15.700 (+100)
Autobeat: 7.180 (+170)
Οδηγώντας: 6.680 (+30)
George Sargiannidis: 5.750 (+80)
Newsauto: 5.540 (+10)
4Τροχοί: 4.680 (+10)
autotriti gr: 3.770 (+10)
Panos Seitanidis: 2.440 (-)
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 2.010 (+20)
Enkinisi: 1.710 (-)

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 2/9/2024 (11:00)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ