Η καθυστέρηση της έλευσης του νέου Honda CB1000 Hornet ίσως κρύβει κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό, όπως… την αναβίωση του Bol d’Or. Για τους νεότερους που δεν είναι τόσο μυημένοι, τη δεκαετία του 1980 η Honda έβγαλε στην αγορά μια naked μοτοσικλέτα που έμελλε να γράψει τη δική της ιστορία στον κόσμο των δύο τροχών.



Η Honda CB900F Bol d’Or του 1981 πήρε το όνομά της από τον ιστορικό αγώνα αντοχής Bol d’Or στη Γαλλία και για την εποχή ήταν ριζοσπαστική. Με απόδοση 95 ίππους, σύστημα εμπρός ανάρτησης TRAC και τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα ήταν ένα πραγματικό «όπλο» της δεκαετίας του 1980 και έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς.



Κανείς δε θα έλεγε όχι στην επιστροφή μιας Bol d’Or το 2025 και η Honda ίσως μας δώσει αυτό το δωράκι. Η καθυστέρηση της έλευσης της Hornet 1000 αφήνει ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο και ήδη τα πρώτα ψηφιακά σχέδια έχουν αρχίσει να κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Ένα από τα πιο όμορφα που έχουμε δει πάντως αφορούν το concept του 2020 που η ίδια η Honda σχεδίασε.



Το νέο Bol d’Or είναι ένα ποίημα με έντονα στοιχεία ρετρό βασισμένο στη σύγχρονη πλατφόρμα της Hornet 1000. Το στρογγυλό φανάρι εμπρός, το ρεζερβουάρ με τις έντονες γωνίες και η χαρακτηριστική ουρά πίσω φέρνουν κάτι από τη δεκαετία του 1980. Είναι σαν μια custom μοτοσικλέτα από κάποιο κορυφαίο γκαράζ μετατροπών.



Στην καρδιά της μοτοσικλέτας βρίσκεται ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.000 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 150 ίππους. Συνοδεύεται από σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα και πολλαπλά προγράμματα οδήγησης. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο και το ψαλίδι αλουμινένιο, ενώ αναρτήσεις και φρένα προέρχονται από την κορυφαία σειρά της Showa και της Nissin αντίστοιχα.



Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι αν αυτό το πανέμορφο CB έρθει στην Ευρώπη. Αυτήν τη στιγμή η Honda πουλάει μόνο στην Ιαπωνία την προηγούμενη γενιά του Bol d’Or στην έκδοση CB 1300. Ίσως, στην EICMA ωστόσο να έχουμε μια ευχάριστη έκπληξη και να δούμε ολοκληρωμένο το naked μοντέλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ