Για τα νέα δεδομένα στις συγκοινωνίες που αλλάζουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στην ημερίδα του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης στην οποία θα παρουσιάζεται ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης.

«Βάζουμε τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Στο παρελθόν μια ημερίδα με τέτοιο τίτλο θα είχε αμιγώς ακαδημαϊκό χαρακτήρα. Σήμερα όμως αφορά την πραγματικότητα. Η πόλη αποκτά σύγχρονα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Σε λιγότερο από 3 μήνες θα διαθέτει ένα σύγχρονο μετρό και σε λιγότερο από 3 χρόνια θα διαθέτει τη fly over» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Παρέθεσε μια σειρά στοιχείων που όπως είπε αλλάζουν σημαντικά την καθημερινότητα των μετακινήσεων των πολιτών τονίζοντας ότι ήδη κυκλοφορούν 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία ενώ είναι σε εξέλιξη η μίσθωση 220 επιπλέον λεωφορείων.

Αναφερόμενος στο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 26 Αυγούστου και αφορά την αγορά 700 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας επισήμανε ότι πάνω από 200 λεωφορεία προορίζονται για τη Θεσσαλονίκη.

Αναφέρθηκε στις προσλήψεις 190 οδηγών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και στα αυξημένα κατά 16% δρομολόγια.



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ