Όταν το 2022 τα στελέχη του Ομίλου Volkswagen ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ιδρύσουν τη Scout Motors και να επαναφέρουν στην παραγωγή το Scout, η είδηση προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στους Αμερικανούς.

Το θετικό γι’ αυτούς ήταν ότι θα επανερχόταν στην παραγωγή ένα από τα πιο εμβληματικά εκτός δρόμου μοντέλα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το αρνητικό ήταν ότι αυτό θα ήταν αμιγώς ηλεκτροκίνητο, κάτι που δεν ταιριάζει στην κουλτούρα τους και στην ιστορία του αυτοκινήτου που κατασκεύαζε στο παρελθόν η International Harvester.



Ωστόσο, η Scout Motors, τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της όσο και σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε ότι η αποκάλυψη του καινούργιου Scout έχει προγραμματιστεί για τις 24 Οκτωβρίου (τρέχοντος έτους).

Αυτό θα γίνει 44 χρόνια έπειτα από τη διακοπή παραγωγής του Scout (σημ.: στις 21 Οκτωβρίου 1980) και οι άνθρωποι της εταιρείας δίνουν και μια συμβολική διάσταση στη διαδικασία επαναφοράς του μοντέλου στην αγορά.



Ο Όμιλος Volkswagen έχει αποκτήσει τα δικαιώματα της εμπορικής ονομασίας του μοντέλου και ήδη από το 2022 δημοσίευσε σκίτσα της νέας γενιάς του. Σε αυτά εικονίζονται τόσο η SUV όσο και η pickup έκδοσή του. Σε μετέπειτα χρόνο δημοσίευσε ακόμα μία φωτογραφία στην οποία εμφανίζονται τα δύο οχήματα σε μαύρη υπόσταση.



Στις αρχές του 2024 η Scout Motors ξεκίνησε την κατασκευή του εργοστασίου στο οποίο θα παράγεται το καινούργιο Scout. Αυτό βρίσκεται στην πόλη Blythewood, στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, σε μια περιοχή 1.600 στρεμμάτων. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2026 και η κατασκευή του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει ως το τέλος εκείνης της χρονιάς.

Όπως έγινε γνωστό, η τοποθεσία του επιλέχθηκε επειδή είναι κοντά σε κολέγια και πανεπιστήμια τα οποία βρίσκονται κοντά στο εργοστάσιο με σκοπό να είναι εύκολη η επίσκεψη φοιτητών σε αυτό αλλά και η προσέλκυσή τους για να εργαστούν εκεί μελλοντικά.

Το καινούργιο Scout θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα και θα διαθέτει πολύ καλή δυνατότητα εκτός δρόμου κίνησης, όπως έγινε γνωστό. Τέλος, το αμάξωμά του και το εσωτερικό του θα διατηρεί τη σχεδίαση και τον χαρακτήρα του ιστορικού Scout.

Τα στελέχη της Scout Motors αποφάσισαν να ανοίξουν από τώρα έναν εκθεσιακό χώρο τον οποίο ονόμασαν Όμιλος Volkswagen στις εγκαταστάσεις των γραφείων της που βρίσκονται στην Κολούμπια, την πρωτεύουσα της Νότιας Καρολίνας.



Παρότι δεν έχουν να επιδείξουν καινούργια οχήματα, έχουν τοποθετήσει σε αυτόν εκθέματα που φανερώνουν την ιστορία του μοντέλου και της μάρκας (σημ.: International Harvester) αλλά και να δημιουργήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και προσμονή για το νέο μοντέλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ