Ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” του Action 24, διατύπωσε την άποψή του για το φλέγον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για αυστηρότερη και ενιαία μεταναστευτική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη συζήτηση, ο κ. Πλεύρης εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης συχνά μεταφέρεται από μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε άλλη, χωρίς να επιλύεται συνολικά.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Η λύση κατά της λαθρομετανάστευσης δεν είναι να μεταφέρει η μια χώρα της ΕΕ το πρόβλημα στις άλλες. Αυστηροποίηση της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Καμία παροχή ασύλου ή διαμονής, κανένα επίδομα, αντικίνητρα στους λαθρομετανάστες και σκληρές ποινές στους διακινητές».

Ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι η εφαρμογή του Συμφώνου Μετανάστευσης είναι ζωτικής σημασίας, διότι θα αποτρέψει τη συσσώρευση βαρών στις πρώτες χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ πρέπει να ενισχυθεί, καθώς και η δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο μεταξύ των χωρών-μελών. Παράλληλα, επεσήμανε ότι όσοι εισέρχονται παράνομα δεν θα πρέπει να έχουν καμία δυνατότητα απόκτησης άδειας παραμονής και τόνισε ότι όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για άσυλο πρέπει να απομακρύνονται άμεσα από την Ευρώπη.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε επίσης σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία, κατά τη γνώμη του, ενθαρρύνει τη λαθρομετανάστευση μέσω της παροχής υπερβολικών επιδομάτων. Χαρακτηριστικά είπε: «Η Γερμανία δίνει πάρα πολλά επιδόματα, καθιστώντας τη χώρα ελκυστική για τους μετανάστες».

Στη συνέχεια της συζήτησης, υποστήριξε ότι τα επιδόματα πρέπει να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα για να ζει κάποιος, χωρίς να παρέχονται πόροι που να τους επιτρέπουν να χτίζουν έναν τρόπο ζωής εις βάρος των Ευρωπαίων φορολογουμένων. Το μήνυμά του ήταν ξεκάθαρο: «Δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου επιδόματα ή μόνο τα απολύτως απαραίτητα», καθώς κάτι τέτοιο δημιουργεί αντικίνητρα στους μετανάστες να αναζητούν τρόπους να παραμείνουν στην Ευρώπη παράνομα.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι για να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή, απαιτούνται σκληρές ποινές για τους διακινητές που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες, δημιουργώντας μια ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα της Ευρώπης.

του Δημήτρη Κουτσούκου





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ