Το τριήμερο στο Μπακού δεν ξεκίνησε καλά για τον πιο πρόσφατο νικητή αλλά και τον πιο πρόσφατο… οδηγό στην F1. Οι Λεκλέρ και Κολαπίντο έστειλαν τα μονοθέσια τους στον τοίχο σε μία διαδικασία η οποία διακόπηκε τρεις φορές συνολικά.

Η πρώτη διακοπή συνέβη μετά το δεκάλεπτο λόγω θραυσμάτων στην πίστα έπειτα από ένα απότομο πέρασμα του Λεκλέρ πάνω από το κερμπ της στροφής 16. Ο Μονεγάσκος θα ήταν υπαίτιος και για την δεύτερη κόκκινη σημαία. Όπως και οι υπόλοιποι, οδηγοί έτσι και ο Λεκλέρ είχε επιλέξει την μέση γόμα και έκανε συνεχόμενους γύρους σε ένα μεγάλο stint. Ήταν, μάλιστα, στην κορυφή της κατάταξης με 30 λεπτά να απομένουν.

Ωστόσο το Μπακού -όντας σιρκουί πόλης- έχει πάντα στις αρχές των τριημέρων αρκετά αρκετά «βρόμικο» οδόστρωμα. Επιπλέον ακόμη και στην αγωνιστική γραμμή η πρόσφυση είναι χαμηλή. Ο Λεκλέρ προσεγγίζοντας την στροφή 15 προσπάθησε να ανοίξει τη γραμμή του πριν το φρενάρισμα. Ωστόσο ακούμπησε στο βρόμικο μέρος του οδοστρώματος και η Ferrari του υπέστρεψε.

Ο Λεκλέρ προσπάθησε να το σώσει αλλά, καθώς δεν υπάρχει διέξοδος διαφυγής μετά το apex της τεχνικής αυτής στροφής, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την ταχύτητα πρόσκρουσης.

Λίγα λεπτά μετά την επανέναρξη του FP1 ήταν η σειρά του Κολαπίντο να προκαλέσει διακοπή. Ο Αργεντινός της Williams μπήκε με υπερβολικά πολλά χιλιόμετρα στην στροφή 4 και η υπερστροφή έστειλε τον Φράνκο στον τοίχο..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ