Έπειτα από εβδομάδες αμφιταλαντεύσεων η McLaren ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα στηρίξει τον Νόρις για το πρωτάθλημα των οδηγών. Πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου στο Αζερμπαϊτζάν τόσο ο Αντρέα Στέλα όσο και ο Ζακ Μπράουν ήταν ξεκάθαροι επ’ αυτού.

«Θα δώσουμε την υποστήριξή μας στον Λάντο. Ωστόσο θα το κάνουμε αυτό χωρίς έκπτωση στις αξίες μας. Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και με τους δύο οδηγούς» δήλωσε ο Στέλα στο BBC. «Δεν θέλουμε να δούμε ξανά αυτό που συνέβη στην Μόντσα. Να μπαίνουμε σε ένα σικέιν όντας στο 1-2 και να βγαίνουμε στο 1-3. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για εμάς» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της McLaren.



Ο Στέλα επιβεβαίωσε ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες συζητήσεις με τον Πιάστρι. Και ότι ο Αυστραλός συμφώνησε ότι στο σημείο που είναι το πρωτάθλημα οδηγών, θα είχε νόημα να υποχωρήσει έναντι του Νόρις εάν παρουσιαστεί η ανάγκη.

Περισσότερες λεπτομέρειες επί του νέου status quo στην McLaren έδωσε ο CEO της, Ζακ Μπράουν. «Θα δουλέψουμε ως ομάδα για να δούμε πώς θα βοηθήσουμε τον Λάντο με το πρωτάθλημα. Θα το βλέπουμε αγώνα με τον αγώνα. Είναι πάνω από 60 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα οπότε η πρόκληση είναι δύσκολη. Αλλά θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε» δήλωσε ο Αμερικανός στο podcast του Ντέιλ Έρνχαρντ τζούνιορ.

Τα μαθηματικά του τίτλου

Απομένουν οκτώ αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν και ο Νόρις είναι 62 βαθμούς πίσω από τον Φερστάπεν στο πρωτάθλημα των οδηγών. Ο Λάντο θα πρέπει να κερδίζει περίπου 8 βαθμούς από τον Ολλανδό σε κάθε αγώνα μέχρι το τέλος.



Η μέγιστη δυνατή συγκομιδή βαθμών για έναν οδηγοί είναι στους 224 πόντους, καθώς απομένουν και δύο αγώνες Sprint. Θεωρητικά υπάρχει το περιθώριο. Ωστόσο ακόμη και εάν η McLaren έχει το καλύτερο μονοθέσιο αυτήν την περίοδο, θα ήταν μάλλον υπερβολικό να περιμένουμε από τον Νόρις να «σκουπίσει» τα πάντα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Φυσικά και η αλλαγή πλεύσης της McLaren στο θέμα των team orders ευνοεί τον Νόρις. Ο Λάντο θα μπορεί να έχει τον Πιάστρι ως σύμμαχο στους αγώνες με τον Αυστραλό να κόβει βαθμούς από τον Φερστάπεν.



Με την μέχρι τώρα εικόνα των δύο οδηγών, ο Πιάστρι λογικά θα βρίσκεται πίσω από τον Νόρις στους περισσότερους. Οπότε η McLaren θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει ως ανάχωμα στον Φερστάπεν. Ένας πιο ρεαλιστικός στόχος για τον Νόρις θα ήταν να τερματίσει και στους 8 αγώνες στο podium. Και φυσικά πάντα, μπροστά από τον Φερστάπεν.



Αλλά ο Νόρις δεν κρατάει ακόμη την τύχη του στα χέρια του. Μπορεί η Red Bull να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες με την RB20. Αλλά η ποιότητα του Φερστάπεν και η εμπειρία της ομάδας, μπορούν να φέρουν το μονοθέσιο πιο ψηλά από το αναμενόμενο.



Η αλήθεια είναι ότι ο Νόρις θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εγκατάλειψη του Φερστάπεν για να μπει δυνατά στην μάχη του τίτλου. Ή πολλές εμφανίσεις από την Red Bull σαν εκείνην της Μόντσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ