Στα τέλη του περασμένου έτους, η Tesla λάνσαρε το πολυαναμενόμενο αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό της, το Cybertruck, γνωστό για τα αλεξίσφαιρα πάνελ του, τον ακραίο σχεδιασμό του και το ανθεκτικό στο χαλάζι γυαλί του.

Παρά τη διχαστική του εμφάνιση και ορισμένες ατέλειές του, συγκέντρωσε την προσοχή παγκοσμίως, προσελκύοντας ακόμη και το ενδιαφέρον του ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ.

Ο Καντίροφ ισχυρίστηκε ότι έλαβε το pick-up ως δώρο από τον Ίλον Μασκ, το οποίο περιελάμβανε ένα τοποθετημένο πολυβόλο στην καρότσα.

Σε ένα βίντεο, ο Καντίροφ καυχιόταν για τις δυνατότητες του Cybertruck, προτείνοντας μάλιστα ότι θα μπορούσε να σταλεί στις γραμμές του μετώπου της Ουκρανίας.

Ο Μασκ διέψευσε γρήγορα την αποστολή του φορτηγού, κατηγορώντας τα «ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης» για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών.

Ωστόσο, ο Καντίροφ παραπονέθηκε αργότερα ότι το Cybertruck είχε δυσλειτουργήσει, υπονοώντας ότι ο Μασκ το απενεργοποίησε εξ αποστάσεως.

Σε ανάρτησή του στο Χ (ιδιοκτησίας… Μάσκ) είπε ότι ο Μασκ απενεργοποίησε το Cybertruck από μακριά και εξέφρασε το παράπονό του λέγοντας ότι: «Δεν είναι ευγενικό εκ μέρους του Ίλον Μασκ να ενεργεί έτσι. Προσφέρει ακριβά δώρα από καρδιάς και μετά τα απενεργοποιεί εξ αποστάσεως».

Ο Καντίροφ υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και στάλθηκε στην Ουκρανία «όπου τα πήγε θαυμάσια».

Ο Τσετσένος ηγέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του, πιστεύοντας ότι το όχημα είχε αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μάχη.

Παρά τους ισχυρισμούς του Καντίροφ, δεν δόθηκαν περαιτέρω στοιχεία ή εικόνες σχετικά με την κατάσταση του αυτοκινήτου.

Προέκυψαν εικασίες σχετικά με το αν το όχημα απλώς έμεινε από ρεύμα, καθώς δεν είχε πρόσβαση σε συμβατές υποδομές φόρτισης στην Τσετσενία ή σε γειτονικές περιοχές.

Οι Superchargers της Tesla απουσιάζουν από περιοχές όπως η Ουκρανία, η Ρωσία και η Γεωργία, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν διαφορετικό πρότυπο φόρτισης.

Το Cybertruck είναι γνωστό ότι υποφέρει από μηχανικά προβλήματα και είναι πιθανό το φορτηγό να χάλασε.

Πάντως το περιστατικό έχει εγείρει συζητήσεις για το αν μπορεί η Tesla να ακινητοποιεί τα αυτοκίνητά της εξ αποστάσεως, με κάποιου είδους χάκινγκ, όμως τίποτα ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ