Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο αγωνιστικό τριήμερο της Σιγκαπούρης η Scuderia Ferrari, καθώς κατάφερε αμφότεροι οι οδηγοί της να σημειώσουν πολλούς γύρους με τουλάχιστον δύο γόμες, την ώρα που ο Σαρλ Λεκλέρ κατόρθωσε να ανέβει με την μαλακή στην κορυφή των χρόνων.

Τα πρώτα περάσματα στο ξεκίνημα των ελεύθερων δοκιμών στην Marina Bay σημειώθηκαν με σκληρή γόμα, αφού η πλειονότητα του grid πήγε σε αυτή την επιλογή, την ώρα που η μέση υπήρχε στην πίστα, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Τον ταχύτερο χρόνο μετά από 15 λεπτά στο FP1, τον έκανε ο Νόρις με τη μέση γόμα, πριν ανέβει στην κορυφή ο Λεκλέρ με τη σκληρή, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής της SF-24 στο σιρκουί πόλης της Σιγκαπούρης.

Λίγο πριν το κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας, η μαλακή γόμα ξεκίνησε να εμφανίζεται, με τον Βρετανό οδηγό της McLaren να είναι ο πρώτος που σημείωσε χρόνο, ανεβαίνοντας φυσικά στην 1η θέση. Τον Νόρις ακολούθησαν επίσης με τη C5 (μαλακή) οι Φερστάπεν και Χάμιλτον συνθέτοντας με το πέρας του μισάωρου την πρώτη τριάδα.

Η soft έγινε ο κανόνας στην πίστα από εκεί και έπειτα, καθώς οι ομάδες ήθελαν να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με τον ρυθμό τους ενόψει των αυριανών κατατακτήριων δοκιμών. Φυσιολογικά, τα καλύτερα περάσματα ανήκαν στους Λεκλέρ και Νόρις.

Περίπου 15 λεπτά πριν τη λήξη του FP1, ο Μονεγάσκος κατόρθωσε να σημειώσει καλύτερη επίδοση από την McLaren, με τις διαφορές να είναι στα χιλιοστά.

Και έμελλε να μείνει εκεί μέχρι το τέλος, καθώς τόσο ο Νόρις όσο και αρκετοί ακόμα οδηγοί γύρισαν στη μέση και τη σκληρή γόμα στα τελευταία 10 λεπτά, για μερικούς ακόμα γύρους ελεύθερων δοκιμών.

Συνεπώς, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τον μηδενισμό του χρόνου και ο Λεκλέρ διατήρησε την απλώς ενδεικτική πρωτιά του, με την ελάχιστη διαφορά του από τον Νόρις να προμηνύει μία μάχη ανάμεσα στις SF-24 και MCL38.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ