Το τελευταίο επεισόδιο της μίνι σειράς που το κανάλι του YouTube, Hagerty έχει ξεκινήσει αφορά στο drag race μεταξύ του νέου Tesla Model 3 Performance, της BMW M3 CS και της τετρακίνητης, plug-in υβριδικής Mercedes-AMG C 63.

Η πιο πισταδόρικη M3 αποδίδει 550 ίππους και 650 Nm, ενώ η συνδυαστικής ισχύς της AMG C 63 με το plug-in υβριδικό σύστημα έχει μετρηθεί στους 680 ίππους και 1.020 Nm.



Απέναντι σε αυτή τη γερμανική ελίτ, το Hagerty έβαλε το καινούργιο Model 3 Performance των 460 ίππων και 723 Nm, που είναι και το φθηνότερο συγκριτικά με τα δύο γερμανικά σπορ μοντέλα.

Δυστυχώς για την Mercedes, το plug-in υβριδικό σύστημα με την μπαταρία 6,1 kWh ζυγίζει αρκετά, ώστε να την κάνει με μικρή διαφορά από το Tesla, το βαρύτερο αυτοκίνητο αυτής της άτυπης κόντρας.

Τα drag race που έλαβαν χώρα σε πίστα, με επαγγελματίες οδηγούς πίσω από τα τιμόνια συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Η M3 CS κερδίζει το πρώτο, κάνοντας τα 0-400 μέτρα σε 10,9 δευτερόλεπτα, ενώ το Tesla χρειάζεται 11 δευτερόλεπτα για την ίδια διαδικασία.



H AMG C 63 μένει πίσω σε κάθε περίπτωση, με διαφορά μόλις 0,3 sec, αλλά αρκετή ώστε να φανεί σε ένα drag race.

Όπως πίσω έμεινε η BMW στη δεύτερη προσπάθεια, κατά την οποία απενεργοποιήθηκε το σύστημα του Launch Control και η ειδική έκδοση της M3 δεν έφυγε σαν «πύραυλος» από την εκκίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ