Από όταν το Tesla Cybertruck λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ, πάρα πολλοί ιδιοκτήτες, γνωστοί και μη, έχουν θέσει τον προβληματισμό τους σχετικά με τις περιορισμένες του δυνατότητες ταχυφόρτισης.

Ορισμένοι «επιστήμονες», μάλιστα, εναποθέτουν την ευθύνη στις μπαταρίες 4680. Ωστόσο, αποδεικνύεται πως το Cybetruck όχι απλά δεν έχει θέμα με την τεχνολογία της μπαταρίας του, αλλά μπορεί στον σωστό φορτιστή να σπάσει ρεκόρ ταχυφόρτισης!



Μέχρι πρότινος, ακόμα και σε Supercharger φορτιστές της Tesla, το pickup των 3 τόνων δε φόρτιζε με πάνω από 250 kW ισχύος. Ωστόσο, με το τελευταίο update του λογισμικού, η ταχυφόρτισή του έχει αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας θεωρητικά μέχρι και τα 325 kW σε φορτιστές 800V.

Πλέον, το Cybertruck είναι σαφώς πιο υποστηρικτικό ως προς την ταχυφόρτιση, άρα και οι μπαταρίες 4680 δεν έχουν καμία ευθύνη, όπως πολλοί βιάστηκαν να πουν.

Τον Αύγουστο, επιβεβαιώθηκε αυτό, αφού η Tesla έκανε δοκιμές σε σταθμούς φόρτισης Supercharger και είδε 320 kW ισχύος, παρά την αρχιτεκτονική φόρτισης 400V του αυτοκινήτου.



Παρά αυτή την τιμή, η αμερικανική εταιρεία συνεχίζει να αναγράφει στα χαρακτηριστικά του Cybertruck ότι η μέγιστη ισχύς φόρτισης είναι 250 kW σε φορτιστές Supercharger.

Και εκτίθεται ακόμα περισσότερο τώρα που το ηλεκτρικό της pickup σημείωσε 400 kW σε ταχυφορτιστή της eJoin, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.



Το γεγονός σημειώθηκε στα εγκαίνια του νέου δικτύου ταχυφορτιστών της eJoin, με φωτογραφίες να δημοσιοποιούνται, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι το Cybertruck φόρτιζε με 400 kW ισχύος, σε ταχυφορτιστή που υποστηρίζει έως και 600 kW.

Παρότι δεν υπάρχει σχετικό βίντεο και μερικοί μιλούν για «στημένο» σκηνικό, δύσκολο να είναι ψέματα, αφού το συγκεκριμένο Tesla Cybertruck στο οποίο έγινε το πείραμα ανήκει σε διαφημιστική εταιρεία η οποία το νοικιάζει για τέτοιου είδους event.



Καταλήγουμε, λοιπόν, στο ότι η αναβάθμιση λογισμικού που έγινε από την Tesla τον περασμένο Ιούλιο όχι απλά έχει βελτιώσει τις δυνατότητες φόρτισης του pickup, αλλά πλέον είναι ικανό να σπάει και ρεκόρ σε ευρωπαϊκούς ταχυφορτιστές. Σίγουρα, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες θα ήθελαν πολύ παρόμοιους στη χώρα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ