Υπήρξε μεγάλη φημολογία το προηγούμενο διάστημα για το ποιο θα είναι το επόμενο μοντέλο που η Honda θα τοποθετήσει το επαναστατικός της σύστημα E-Clutch, με το NT1100 να είναι ο πιο ισχυρός υποψήφιος. Τελικά, οι φήμες αυτήν τη φορά έπεσαν έξω καθώς το αναβαθμισμένο για το 2025 sport touring μοντέλων των Ιαπώνων έχει όλα τα άλλα, εκτός από αυτό.



Η Honda λοιπόν αποκάλυψε το αναβαθμισμένο της NT1100 με πολλές αλλαγές σε πολλά επίπεδα. Πρώτο κομμάτι που πείραξε η Honda ήταν η εμφάνιση με νέα φωτιστικά σώματα εμπρός που θυμίζουν τη σειρά X-ADV, ενώ η μάσκα είναι πιο αεροδυναμική για καλύτερη προστασία στον αναβάτη. Παράλληλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι φιλικά προς το περιβάλλον (Durabio) και η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη σε πέντε θέσεις.



Ο κινητήρας παραμένει ο δικύλινδρος σε σειρά των 1.084 κ.εκ. αλλά πλέον έχει ρυθμιστεί αντίστοιχα με το Africa Twin με περισσότερη ροπή στα 112 Nm και ισχύς στους 102 ίππους. Συνεργάζεται με ηλεκτρονικό γκάζι και πολλά ηλεκτρονικά συστήματα όπως ρυθμιζόμενο Traction Control, πέντε προγράμματα οδήγησης, ρύθμιση φρένου κινητήρα και ABS Στροφής στα φρένα σε συνεργασία με IMU μονάδα έξι αξόνων.

Στη μετάδοση, το αναβαθμισμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DCT είναι πλέον συνδεδεμένο και εκείνο με τη μονάδα IMU προσφέροντας ομαλή απόκριση, βελτιστοποίηση στο χρονοδιάγραμμα αλλαγής σχέσεων και λειτουργία S τριών επιπέδων.



Ίσως, η πιο σοβαρή αλλαγή στη μοτοσικλέτα έχει να κάνει με τις αναρτήσεις. Η Honda έχει τοποθετήσει το πακέτο Showa Electronically Ride Adjustment που αποτελείται από ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλλ. εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω.



Η ρύθμιση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της οθόνης, ενώ έχει επιλογή ημι-ενεργητικής προσαρμογής της απόσβεσης βάσει των πληροφοριών που συλλέγει η ομάδα ECU και η μονάδα IMU.



Η νέα Honda NT1100 θα κάνει το ντεμπούτο της στην EICMA 2024 και με νέους χρωματισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ