Οι αλλαγές που αναμένεται να φέρει ο νέος ΚΟΚ στο θέμα της διήθησης μοτοσικλετών ανάμεσα σε αυτοκίνητα όταν εκείνα είναι σταματημένα απέσπασε πολύ θετικά σχόλια στους αναβάτες. Επιτέλους, θα υπάρξει ένα σαφές νομικό πλαίσιο που θα καλύπτει τόσο στους μοτοσικλετιστές όσο και τους οδηγούς αυτοκινήτων και θα σταματήσουν επιτέλους οι αοριστίες και οι άγραφοι νόμοι.

Στη Βρετανία πάντως τα πράγματα είναι ήδη πιο σοβαρά. Πρόσφατα είχαμε μια δικαστική απόφαση για ένα σοβαρό περιστατικό το οποίο οδήγησε έναν οδηγό αυτοκινήτου στη φυλακή όταν θύμωσε με έναν αναβάτη που έκανε διήθηση.



Ο Ντάρεν Κάι, ετών 53, οδηγούσε στην περιοχή του Φέρινγκ στην Αγγλία σε δρόμο με αυξημένη κίνηση και ήταν σταματημένος όταν ένας μοτοσικλετιστής πέρασε δίπλα του. Ο 53χρονος άνδρας για κάποιο λόγο θύμωσε με την κίνηση του αναβάτη και αποφάσισε να τον καταδιώξει περνώντας μάλιστα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.



Κατάφερε να τον φτάσει και με δύναμη τον χτύπησε αφήνοντάς τον τραυματισμένο στο έδαφος. Το χτύπημα του 34χρονου αναβάτη ήταν πολύ σοβαρό στο κεφάλι και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έμεινε εκεί για 8 μήνες με πολύ σοβαρά τραύματα που του άλλαξαν τη ζωή.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και δύο μηνών, ενώ του απαγορεύτηκε να οδηγήσει για 4,5 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ