Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την απόφασή της στις 12 Οκτωβρίου 2024, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για μια δυναμική πορεία προς την ενότητα και την ενίσχυση του κόμματος, αναδεικνύοντας την ανάγκη της προοδευτικής αντεπίθεσης απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με έμφαση στην ενότητα και τη συλλογικότητα, το κόμμα ανασυντάσσεται για τις επερχόμενες εσωκομματικές διαδικασίες, που περιλαμβάνουν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 8-10 Νοεμβρίου και την εκλογή νέου προέδρου στις 24 Νοεμβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει τις ενέργειες που πλήττουν την ενότητα του κόμματος, ενώ αποδοκιμάζει τη διαρροή του “πόθεν έσχες” του πρώην προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Επιπλέον, επισημαίνει τη σημασία της συλλογικής συζήτησης και αντιπαράθεσης πολιτικών προγραμμάτων, με στόχο την προοπτική του κόμματος και της ελληνικής κοινωνίας. Αν και η πορεία προς την εκλογή νέου προέδρου δεν πρέπει να καταστεί εσωστρεφής, οι προκλήσεις για την ενότητα είναι σημαντικές.

Το κόμμα απορρίπτει τις κατηγορίες περί “εκτροπής” και “πραξικοπήματος”, θεωρώντας τις συμπεριφορές αυτές επιζήμιες για την εικόνα και την αξιοπιστία του. Ωστόσο, παραμένει προσηλωμένο στη συλλογικότητα και την πολιτική του λειτουργία, ενθαρρύνοντας τη μαζική συμμετοχή των μελών του σε όλες τις διαδικασίες. Το κόμμα ελπίζει ότι με αυτή την προσέγγιση, θα ενδυναμωθεί και θα αποκτήσει ξανά κυβερνητική προοπτική, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της κοινωνίας.

Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται να εξαρτάται από την ικανότητά του να ανασυνταχθεί και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ