Ο Ιταλός CEO και CTO της Stake F1 Team Kick Sauber (όπως θα είναι το πλήρες όνομα της ομάδας έως και το τέλος του 2025) μίλησε στην Corriere della Sera για την πρόκληση της προετοιμασίας εισόδου της Audi στο πρωτάθλημα από το 2026.

Μεταξύ άλλων ο Μπινότο ερωτήθηκε και για την δεύτερη θέση οδηγού στην ομάδα για του χρόνου. Η Sauber έχει ήδη κλείσει τον Χούλκενμπεργκ μέχρι και το 2027. Ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον δεύτερο οδηγό της για την επόμενη ή τις επόμενες σεζόν. Και τα ονόματα των υποψηφίων οδηγών κάνουν… παρέλαση από το Χίνβιλ εδώ και λίγους μήνες.



«Έχουμε δύο επιλογές μπροστά μας. Από τη μία μπορούμε να επιλέξουμε έναν έμπειρο οδηγό που θα μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε. Από την άλλη υπάρχει και η προοπτική ενός νεαρού, ταλαντούχου οδηγού. Ενός οδηγού που θα μείνει μαζί μας στο ταξίδι μας προς την κορυφή» δήλωσε ο Μπινότο.

Τα ονόματα των νεαρών οδηγών που έχουν ακουστεί για την Sauber είναι εκείνα των Κολαπίντο και Μπορτολέτο. Αλλά υπάρχουν και πιο έμπειροι οδηγοί που θα ήθελαν να κλείσουν με την ομάδα για το 2025. Δύο εξ αυτών είναι οι Βάλτερι Μπότας και Μικ Σουμάχερ.



Όταν ο Μπινότο ερωτήθηκε για τον τελευταίο, απάντησε ευθέως. «Σίγουρα τον αξιολογούμε. Τον συνάντησα και μίλησα μαζί του. Τον ξέρω για πολύ καιρό, από όταν ήταν οδηγός στην ακαδημία της Ferrari. Ξέρω τα δυνατά του σημεία και σίγουρα το όνομα του είναι ένα από εκείνα που έχουμε υπόψη» δήλωσε ο Μπινότο για τον Μικ Σουμάχερ.



Εάν η Sauber επιλέξει τον Μικ για το 2025, τότε μάλλον θα του προσφέρει μονοετή συμφωνία με επιλογή επέκτασης για το μέλλον. Ο γιος του μεγάλου Μίχαελ Σουμάχερ ίσως πάρει μία δεύτερη ευκαιρία στην F1 έτσι. Και εάν τα πάει καλά απέναντι στον ταχύτατο και πολύπειρο Νίκο Χούλκενμπεργκ, μπορεί να αναστήσει την καριέρα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ