To Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, μετά από πολλά χρόνια και καθυστερήσεις πρόκειται πολύ σύντομα να ενισχυθεί με τρεις (συν μία) νέες σύγχρονες φρεγάτες Belharra οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στα ναυπηγεία της NAVAL καθελκύστηκε η δεύτερη φρεγάτα, η «ΝΕΑΡΧΟΣ» και σειρά παίρνει μία ακόμα για την οποία υπάρχει συμφωνία, η «ΦΟΡΜΙΩΝ». Μία ακόμα, η τέταρτη, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων θα ονομάζεται κατά πάσα πιθανότητα «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ».

Η πρώτη φρεγάτα με την ονομασία «ΚΙΜΩΝ» αναμένεται να παραδοθεί στην Ελλάδα μέσα στο 2025, ευρισκόμενη ήδη σε προχωρημένο στάδιο της κατασκευής της.

Η πρώτη ελληνική Belharra  καθελκύστηκε τον Οκτώβριο του 2023 και θα αποτελεί την πρώτη σημαντική προσθήκη στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό από το μακρινό 1996 όταν είχε παραδοθεί η φρεγάτα κλάσης ΜΕΚΟ «ΣΑΛΑΜΙΣ».

To πιο σημαντικό νέο που προέκυψε κατά την καθέλκυση της δεύτερης φρεγάτας ήταν η ανακοίνωση από την πλευρά του Υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, ότι οι τρεις φρεγάτες θα εξοπλίζονται με τους πυραύλους cruise SCALP Naval, ένα όπλο με απίστευτες δυνατότητες που αλλάζει δραματικά τις ναυτικές ισορροπίες στο Αιγαίο.

Στο video που ακολουθεί βλέπουμε τις τελευταίες δοκιμές της γαλλικής φρεγάτας Amiral Ronarc’h, η οποία ήταν η πρώτη που βγήκε από τα ναυπηγεία της εταιρείας και πάνω στην οποία θα βασίζονται και οι ελληνικές.

Αυτό που εντυπωσιάζει δεν είναι μόνο η αίσθηση ισχύος που προκαλεί η παρουσία αυτού του πλοίου.

Είναι πολύ περισσότερο ότι πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και μοντέρνο σκαρί, που καθηλώνει από κάθε γωνία. Και δίνει μια πρώτη γεύση από τη νέα εποχή κυριαρχίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην προστασία του Αιγαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ