Την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών της χώρας μας, που αναλογικά με τον πληθυσμό της θα γίνει μια από τις ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις παγκοσμίως, αναμένεται να ανακοινώσει αρχές του επόμενου έτους η ελληνική κυβέρνηση.

Στις 8 Νοεμβρίου αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου. Ωστόσο, τα σήματα από την Άγκυρα δεν δείχνουν διάθεση ουσιαστικής προσέγγισης. Η Τουρκία επιδιώκει συνολική συζήτηση για ζητήματα όπως η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, τα οποία βέβαια εμείς ούτε καν θέλουμε να μπουν στο τραπέζι, καθώς δεν τα αποδεχόμαστε. Παράλληλα οι γείτονές μας εξετάζουν αυτόν τον καιρό τη δυνατότητα απόκτησης 40 μαχητικών Eurofighter και σύγχρονων πυραύλων Meteor, προσπαθώντας να εξισορροπήσουν το πλεονέκτημα που αποκτάμε με τα Rafale.

Η ανησυχία της ελληνικής πλευράς είναι ότι, αν ολοκληρωθεί η προμήθεια των τουρκικών Eurofighter, η σημερινή αεροπορική υπεροχή της Ελλάδας ενδέχεται να μειωθεί. Στο πλαίσιο αυτό, η Πολεμική Αεροπορία έχει εισηγηθεί στην κυβέρνηση λοιπόν την αγορά ακόμη 6 Rafale, ώστε να συγκροτηθούν δύο πλήρεις μοίρες με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ