Μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές επιστροφές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike είναι αυτός της Bimota το 2025. Η ιταλική εταιρεία έχει περάσει πλέον στον έλεγχο της Kawasaki και οι Ιάπωνες αποφάσισαν να αποτραβήξουν τη δική τους συμμετοχή από το WBSK και να ρίξουν στη μάχη της τεχνολογίας και του ανταγωνισμού την Bimota.

Το όνομα της ομάδας ήταν Bimota by Kawasaki Racing Team και σίγουρα αυτό που περιμέναμε είναι η μοτοσικλέτα να είναι βασισμένη στην τελευταία γενιά της Kawasaki ZX-10R Ninja.

Η πρώτη εικόνα λοιπόν που μας χάρισε η Bimota της μοτοσικλέτας αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Βαμμένη σε μαύρο χρώμα θέλοντας να δείξει την πρωτότυπη μορφή της, η Bimota KB998 είναι η μοτοσικλέτα που θα δούμε στο WSBK του 2025. Η νέα μοτοσικλέτα παρουσιάστηκε στις πρώτες δοκιμές της Χερέθ για το WSBK του 2025 με τον Άλεξ Λόους και τον Άξελ Μπασάνι να τη δοκιμάζουν πρώτοι.



Εμφανισιακά η μοτοσικλέτα θυμίζει την Ninja, ωστόσο από μέσα έχουμε σημαντικές αλλαγές που ήρθαν από το τμήμα R&D της Bimota. Το πλαίσιο και το ψαλίδι είναι κατασκευασμένα από την Bimota, έχοντας μια υβριδική μορφή μεταξύ αλουμινίου και ατσαλιού. Οι αναρτήσεις είναι της Showa και τα φρένα της Brembo, ενώ ο κινητήρας είναι αυτούσιος της Kawasaki.

Ο Γκιμ Ρόδα, επικεφαλής του project της Bimota KB998 σχολίασε μεταξύ άλλων: «Είναι καινούρια η μοτοσικλέτα και πρέπει να μείνουμε αφοσιωμένοι. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το σχέδιο και είναι τιμή μας και ευθύνη μας που δημιουργούμε τη νέα Bimota KB998 για να έρθει άμεσα στην κορυφή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ