«Κανονιέρης» και με τη… βούλα ο Σωκράτης

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ανήκει και τυπικά από σήμερα στην Άρσεναλ, αφού υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μακράς διάρκeιας, έναντι ποσού που δεν έγινε γνωστό.
O 30χρονος κεντρικός αμυντικός κατάκτησε δύο τίτλους στην Μπουντεσλίγκα με την Ντόρτμουντ κι ένα κύπελλο, ενώ όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των «κανονιέρηδων» είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας 79 φορές.
Στην Άρσεναλ θα φορά την φανέλα με το Νο 5. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ η μεταγραφή του Παπασταθόπουλου εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 19 εκατ. ευρώ, με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό να λαμβάνει πέντε εκατομμύρια ευρώ ετησίως, δηλαδή τα διπλάσια χρήματα από αυτά που προέβλεπε το συμβόλαιό του στους Βεστφαλούς.
Ο αρχηγός της εθνικής, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Άρσεναλ, αμέσως μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας λέγοντας: «Αισθάνομαι εξαιρετικά. Σήμερα είναι μόλις η πρώτη ημέρα μου εδώ. Όλα είναι τέλεια. Είναι μια υπέροχη στιγμή και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι εδώ για τα επόμενα χρόνια.
Του ζητήθηκε να καταθέσει την άποψή του για την Άρσεναλ και απάντησε: «Η Άρσεναλ είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες στην Premier League, ένας εξαιρετικός σύλλογος, με πολλούς φιλάθλους και μεγάλη ιστορία. Όπως είπα και πριν, νιώθω χαρούμενος που θα είμαι εδώ τα επόμενα χρόνια για να υπηρετήσω αυτή την ομάδα. Βιεϊρά, Ανρί, Πιρές αυτή η ομάδα, κάθε ένα-δύο χρόνια, έχει παίκτες που γράφουν ιστορία.
Τι του είπαν οι πρώην συμπαίκτες του στην Ντόρτμουντ, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Χένρικ Μχιταριάν, για τους «κανονιέρηδες»; «Μιλήσαμε αρκετά, μου είπαν τα καλύτερα από την εμπειρία τους στην Άρσεναλ. Μου είπαν πως θα βρω μια «μεγάλη οικογένεια». Μπορεί να μην μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο, αλλά μιλούσαμε συχνά πριν έρθω στο Λονδίνο και υπογράψω». Όταν του υπενθύμισαν πως στην Ντόρτμουντ πήγε την ίδια εποχή με τους δύο προαναφερόμενους, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είπε: «Είναι καλό, μόνο καλό, αφού δουλέψαμε και παίξαμε μαζί πολλά χρόνια».
Κλήθηκε να αναλύσει τις δεξιότητές του ως αμυντικός: «Είμαι ένας φυσιολογικός αμυντικός που δεν θέλει η ομάδα του να δέχεται γκολ. Μου αρέσει να μένει η ομάδα μου στο… μηδέν ως προς τα γκολ που δέχεται και θα κάνω τα πάντα για να αποτρέπω τον εκάστοτε αντίπαλο να σκοράρει. Πρωταρχικό μέλημα ενός αμυντικού είναι να προστατεύει την εστία και αν μπορεί τότε γιατί όχι να μη βοηθά και λίγο μπροστά,» αρκέστηκε να πει.
Στο τέλος, ρωτήθηκε για τις ηγετικές ικανότητες που διαθέτει, καθώς είναι ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδας, ενώ ηγετικό ρόλο είχε και στην Ντόρτμουντ και απάντησε: «Έχω εμπειρία πλέον! Η αλήθεια είναι πως τόσο στην εθνική Ελλάδας, όσο και στην προηγούμενη ομάδα μου, ήμουν εκεί για να βοηθήσω ό,τι κι αν συνέβαινε. Οπότε ένας συμπαίκτης μου ζητούσε τη βοήθειά μου, είτε μέσα είτε έξω από το γήπεδο, ήμουν πάντα εκεί γι’ αυτόν. Αυτό σημαίνει να είσαι αρχηγός. Αρχηγός βέβαια είσαι πρώτα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό».

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.arsenal.comsports.ert.gr.

2018-07-02 18:38:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ