Euroleague: Οι επαναλαμβανόμενες σοβαρές και αβάσιμες δυσφημίσεις Γιαννακόπουλου δεν θα γίνουν ανεκτές

Μετά τις δύο επιστολές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς την Euroleague ήρθε η απάντηση της διοργανώτριας αρχής προς τους «πράσινους», υπογεγραμμένη από τις 10 ομάδες-μετόχους της.

Ως γνωστό, ο Παναθηναϊκός ζήτησε αρχικά να υπάρξει συναινετικό «διαζύγιο» κι εν συνεχεία απαίτησε την εξόφληση όλων των οφειλόμενων προς την ΚΑΕ.

Στην ανακοίνωση-απάντηση προς το «τριφύλλι», οι 10 ομάδες εκφράζουν την επιθυμία να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στη διοργάνωση, ωστόσο, το μήνυμα προς τον ιδιοκτήτη του συλλόγου είναι σαφές: «Οι επαναλαμβανόμενες σοβαρές και αβάσιμες δυσφημίσεις του κ. Γιαννακόπουλου δεν θα γίνουν ανεκτές. Οι σύλλογοι θα αναλάβουν οποιαδήποτε δράση κρίνουν αναγκαία για να προστατέψουν τη φήμη και την ακεραιότητα των συλλογικών και ατομικών ιδιοκτησιών τους, και για να διασφαλίσουν ότι ο σύλλογος συμμορφώνεται πλήρως με κάθε υποχρέωση που έχει δεσμευτεί ως μέλος του ομίλου».

Η κοινή ανακοίνωση που υπογράφεται από τις Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Φενερμπαχτσέ, Μπασκόνια, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλγκίρις Κάουνας, αναφέρει τα εξής:

«Προς διαφώτιση μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις από τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, οι δέκα ομάδες μέτοχοι επιθυμούν να εκφράσουν τα ακόλουθα:

1. Και οι 10 ομάδες, καμίας εξαιρουμένης, πίστεψαν στo project της ενωμένης Euroleague Basketball και και συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτό.

2. Οι ομάδες παραμένουν ενωμένες και δυνατές μαζί, έχοντας φέρει επιτυχίες χάρη σε αυτήν την ενότητα.

3. Η θετική εξέλιξη της Euroleague τα τελευταία 20 χρόνια και ειδικότερα την τελευταία δεκαετία, έχει δυναμώσει αυτήν την άποψη και την αποφασιστικότητα του γκρουπ να συνεχίζει να “χτίζει” πάνω στην επιτυχία του και να οδηγήσει το τη Euroleague Basketball στο επόμενο επίπεδο.

Αυτή η ανάπτυξη έχει υπάρξει εξαιρετική όσον αφορά στην πρόσβαση, επίγνωση και δημοφιλία της Euroleague, αλλά και όσον αφορά στα οικονομικά που την περιβάλλουν.

Ως εκ τούτου, η Euroleague έχει προσελκύσει πολλούς επιχειρηματικούς εταίρους στο “οικοσύστημά” της, οι οποίοι βλέπουν την Euroleague ως το τέλειο εργαλείο για να αυξήσουν την ανάπτυξη των οργανισμών τους.

4. Από το 2000 οι ομάδες μέτοχοι της Euroleague έχουν καθιερώσει τα υψηλότερα πρότυπα ακεραιότητας. Αυτά περιλαμβάνουν οικονομικές, κανονιστικές, πειθαρχικές και λειτουργικές πτυχές, καθώς και πτυχές διαφάνειας για να αναφέρουμε μόνο εκείνες που έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση. Τέτοια πρότυπα διακυβέρνησης μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνα των καλύτερων αθλητικών διοργανώσεων στον κόσμο.

5. Η Euroleague, σύμφωνα με κάθε προβολή και ανάλυση, συνεχίζει να απολαμβάνει τεράστιες δυνατότητες για μελλοντική ανάπτυξη.

Οι ομάδες παραμένουν απολύτως αποφασισμένες να συνεχίσουν να κάνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να φέρουν το Ευρωπαϊκό επαγγελματικό διασυλλογικό μπάσκετ στο επόμενο επίπεδο και να προσφέρουν την υψηλότατης ποιότητας διοργάνωση στην ήπειρο σε ένα ολοένα και αυξανόμενο φίλαθλο κοινό.

6. Όλες οι ομάδες εκφράζουν τη σφοδρή επιθυμία τους να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός στο μονοπάτι της Euroleague επειδή ο σύλλογος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επί 19 χρόνια.

Παρ΄ όλα αυτά, οι επαναλαμβανόμενες σοβαρές και αβάσιμες δυσφημίσεις του κ. Γιαννακόπουλου δεν θα γίνουν ανεκτές. Οι σύλλογοι θα αναλάβουν οποιαδήποτε δράση κρίνουν αναγκαία για να προστατέψουν τη φήμη και την ακεραιότητα των συλλογικών και ατομικών ιδιοκτησιών τους, και για να διασφαλίσουν ότι ο σύλλογος συμμορφώνεται πλήρως με κάθε υποχρέωση που έχει δεσμευτεί ως μέλος του ομίλου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ