H Τheofylaktos χτίζει την εταιρική της κουλτούρα με σεβασμό στο περιβάλλον, ευελιξία και δημιουργικότητα

Με αξίες της την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα, την δημιουργική σκέψη και τον σεβασμό προς το περιβάλλον, κάτι που αποτυπώνεται στα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά που προέρχονται συχνά από οικολογικά ή ανακυκλωμένα υλικά, η επιχείρηση διάθεσης εταιρικών δώρων Theofylaktos δείχνει τον δρόμο για την επόμενη μέρα στο σύγχρονο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Ο τομέας των οικολογικών προϊόντων και της οικολογίας ευρύτερα, είναι κάτι στο οποίο η επιχείρηση αλλά και ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοφύλακτος, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία το τελευταίο διάστημα.

Ακλόνητη πεποίθηση για τον ίδιο, δεύτερης γενιάς επιχειρηματία στην οικογενειακή εταιρική οντότητα, είναι ότι το μέλλον στα περισσότερα καταναλωτικά αγαθά σχετίζεται με την επαναχρησιμοποίησή τους και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αυτά αφήνουν, στοχεύοντας αυτές τις αρχές να μεταλαμπαδεύει και σε όλες τις εκφάνσεις δραστηριότητας της Theofylaktos. Κυρίαρχο συστατικό που ο ίδιος εκπέμπει εκτός των άλλων και φροντίζει να μεταδίδει και στους συνεργάτες του, είναι η ξεχωριστή ομορφιά που παρουσιάζει η δημιουργία νέων πραγμάτων και η εξέλιξη καθώς αμφότερα προσδίδουν ενδιαφέρον τόσο στην καθημερινότητα όσο και σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Όντας φύσει ανήσυχος, πιστεύει ότι η διαρκής αναζήτηση αποτελεί ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του επιχειρείν, και οδηγεί σε νέα πράγματα, καινούργια γεγονότα και καταστάσεις, σε καινοτομία και που στην πραγματικότητα δεν επιτρέπει καμία σκέψη ή ενδεχόμενο στασιμότητας, καθώς τα πάντα βρίσκονται σε αέναη κίνηση. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιάννης Θεοφύλακτος είχε εξομολογηθεί χαρακτηριστικά στον συνομιλητή του, ότι «είναι όμορφο να έχεις έναν σπόρο στα χέρια σου, να τον ρίχνεις στο έδαφος και να τον βλέπεις να εξελίσσεται σε ένα ωραίο φυτό».

Το πάθος για δημιουργία

Εκφράζοντας τον ρομαντισμό που μπορεί να κρύβει η κάθε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα, στην ίδια συνέντευξη είχε παρομοιάσει τον εκάστοτε επιχειρηματία ως τον μαέστρο μίας ορχήστρας που έχει την δύναμη και την ικανότητα να συντονίζει πολλούς διαφορετικούς ήχους, δημιουργώντας τελικά ένα ενιαίο μουσικό σύνολο. «Κάθε εταιρεία μοιάζει με μία ορχήστρα. Το μοντέλο λειτουργίας είναι σχεδόν το ίδιο για κάθε επιχείρηση. Ωστόσο κάθε εταιρεία που ασκεί ένα διαφορετικό αντικείμενο δραστηριότητας, παράγει έναν διαφορετικό ήχο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στη συγκεκριμένη συνέντευξη. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος προέρχεται από τον τραπεζικό τομέα και ουδεμία σχέση είχε μέχρι και πριν από δύο χρόνια που ενεπλάκη στα πεπραγμένα της Τheofylaktos, τόσο με την παραγωγή όσο και με το εταιρικό δώρο στο οποίο επικεντρώνεται η επιχείρησή του, κατάφερε να εντοπίσει τα στοιχεία εκείνα που την καθιστούν ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα γι’ αυτό που πρεσβεύει, παράγει και έχει τον τρόπο να μεταδίδει σε όλους όσους γίνονται αποδέκτες των προϊόντων της, είτε πρόκειται για εμπορικούς της συνεργάτες, είτε για τον τελικό αποδέκτη ενός δώρου.

Στοιχείο ανθεκτικότητας μίας οντότητας, αποτελεί κατά τον ίδιο η ευελιξία που εκείνη μπορεί να επιδείξει σε κρίσιμες στιγμές. Κάτι που συνέβη μέσα στην πανδημία, όταν εκείνος κλήθηκε να αναλάβει τον δύσκολο ρόλο του επικεφαλής της. Ήταν εκείνη η στιγμή που η Theofylaktos χρειάστηκε να μεταβάλει το σύνολο των λειτουργιών της εφοδιαστικής της αλυσίδας για να συνεχίσει να τροφοδοτεί απρόσκοπτα τους πελάτες της, ανταποκρινόμενη σε τρέχουσες συνθήκες και όχι πλέον σε μελλοντικές προβλέψεις και κάποιο μοντέλο μακρόπνοου σχεδιασμού. Τα αντανακλαστικά που επέδειξε σε αυτή την χρονική περίοδο ισχυροποίησαν τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την πελατειακή της βάση, κάτι που εξαργυρώνει μετά την έξοδο από την πανδημία και τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που στάθηκαν εμπόδιο στην απρόσκοπτη λειτουργία αρκετών επιχειρήσεων.

Τα προϊόντα και το αντικείμενο δραστηριότητας της Theofylaktos

H Theofylaktos ειδικεύεται σε πολλά και διαφορετικά εταιρικά δώρα και απασχολεί 25 άτομα προσωπικό που συμβάλουν καθοριστικά στην λειτουργία της. Ταυτόχρονα όμως διατηρεί έρεισμα και στην λιανική πώληση προϊόντων καθημερινής χρήσης και επαγγελματικής λειτουργίας με σημειωματάρια, ημερολόγια και είδη γραφής. Συνεργάζεται με οίκους όπως η Castelli Milano Accessories, η οποία διαθέτει ποιοτικά σημειωματάρια σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ευφάνταστα νεσεσέρ με πολύχρωμες ποιοτικές εκτυπώσεις και εικαστικά δημιουργικές κούπες.

Επίσης διαθέτει στην αγορά σημειωματάρια, είδη οργάνωσης γραφείου και φακέλους συνεδριάσεων, επαγγελματικές τσάντες και backpacks ανάμεσά τους προϊόντα γνωστών εταιρειών όπως Hugo Boss, Cerruti 1881 και Ungaro. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ διατηρεί γραφείο και στη Θεσσαλονίκη για την εξυπηρέτηση των συνεργατών της στη συμπρωτεύουσα. Η Theofylaktos όμως δραστηριοποιείται και στην δημιουργία προϊόντων που απευθύνονται σε εξειδικευμένες εταιρικές καμπάνιες – giveaways μέσα από τα social media με προϊόντα όπως οικολογικά σημειωματάρια, παγούρια έως και backpacks. Το δίκτυο καταστημάτων που εξυπηρετεί ανέρχεται στα 1.200, ενώ μεταξύ των σημαντικότερων πελατών της είναι και η αλυσίδα καταστημάτων Public.