Play off και play out στη Serie A

Στη λύση των play off και play out κατέληξαν οι ιθύνοντες του ιταλικού ποδοσφαίρου με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Ιταλίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα να δηλώνει μετά τη συνεδρίαση ότι «σήμερα κέρδισε το ποδόσφαιρο». 

Οπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η λύση των play off και play out, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα σε περίπτωση που επανεμφανιστεί κρούσμα κορωνοιου και κινδυνεύσει η Serie A με νέο… break. 

«Εισαγάγαμε μία διαφορετική μορφή, η οποία θα λειτουργήσει ως εγγύηση για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, όπως ζήτησε η UEFA, προτού καταφύγουμε στον αλγόριθμο. Το πρωτάθλημα αρχίζει και πάλι στις 20 Ιουνίου, με σκοπό να ολοκληρωθεί. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρξουν κίνδυνοι. Εάν παρουσιαστεί προσωρινός αποκλεισμός του πρωταθλήματος έως τις 10-15 Ιουλίου, λόγω κορονοϊού, τότε θα χρησιμοποιηθεί διαφορετική μορφή, αυτή των πλέι οφ και πλέι άουτ», είπε ο Γραβίνα.

Η 10η Ιουλίου αναμένεται να είναι μια καθοριστική ημερομηνία, καθώς μετά το πέρας της, ακόμη και ο αλγόριθμος (σ.σ. βασισμένος στα εντός και εκτός έδρας αποτελέσματα των ομάδων) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έσχατη λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ