S&P: Θετική η προοπτική της ελληνικής οικονομίας (video)

Μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας στις 25 Ιουνίου, ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές του αξιόχρεου της Ελλάδας. Ο οίκος σημειώνει ότι η σταθεροποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής και η βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης με τα μεγάλα έργα υποδομών να αποτελέσουν καταλυτικό παράγοντα στην προσέλκυση επενδύσεων στον κλάδο του τουρισμού και των logistics.

Standard & Poor’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές του αξιόχρεου της Ελλάδας

Προαναγγέλλει μάλιστα την περαιτέρω βελτίωση της ελληνικής αξιολόγησης το επόμενο 12μηνο, υπό την προϋπόθεση ότι οι Αθήνα εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και διεύρυνση της φορολογικής βάσης και να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Προβλέπει μάλιστα ανάπτυξη 2-2,5% την επόμενη τριετία.

«Η στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και προϋπόθεση για μία βιώσιμη ανάπτυξη», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter και σημειώνει πως «η κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές για την καταπολέμηση της αδήλωτης και της επισφαλούς εργασίας» έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter.

Αλ. Τσίπρας: «Η στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης»

«Μία ακόμη θετική είδηση για την ελληνική οικονομία, κόντρα στην μίζερη καταστροφολογία της ΝΔ. Κλειδιά για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, «η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η μείωση των κόκκινων δανείων και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος»» έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Eν αναμονή της δημοσιοποίησης της έκθεσης βιωσιμότητας χρέους από το ΔΝΤ στις αρχές Αυγούστου, η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται στοχευμένες παρεμβάσεις και φοροελαφρύνσεις, οι οποίες αναμένεται να «ξεδιπλωθούν» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο αναστολής των περικοπών στις συντάξεις, ο Δημήτρης Λιάκος ξεκαθαρίζει ότι οι θετικοί αναπτυξιακοί ρυθμοί, η αύξηση της απασχόλησης, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και τα συνολικά δημοσιονομικά αποτελέσματα δημιουργούν κάποιες από τις προϋποθέσεις επανεξέτασης του μέτρου.
«Οποιαδήποτε πρόβλεψη περί αναστολής του, ωστόσο, χωρίς την αποσαφήνιση των οικονομικών δεδομένων που θα έχουμε προς το τέλος του έτους και την αναγκαία συνεννόηση στο πλαίσιο του Eurogroup, είναι άκαιρη» δήλωσε ο Δημήτρης Λιάσκος.
«Τα πακέτα της κυβέρνησης είναι “να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι”. Διότι έχει πάρει και θα εξακολουθήσει να παίρνει πολύ περισσότερα από μισθωτούς και συνταξιούχους» είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στα ΝΕΑ.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε «Αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε επίλυση οξυμένων λαϊκών προβλημάτων, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην
κατάργηση των μνημονιακών αντιλαϊκών νόμων.
«Για πόσο ακόμα ο Έλληνας θ’ αντέξει να πληρώνει; Μου είπατε ότι συζητιέται να δοθούν κάποιες παροχές. Δε μιλάμε εδώ για παροχές. Εδώ ξέρετε τί γίνεται στην πραγματικότητα;. Οι Έλληνες προπληρώνουν το πλεόνασμα» είπε από την πλευρά η Φώφη Γεννηματά.
Tην ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ενδιαφέρον στρέφεται ειδικά στη συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι o οποίος δεν αποκλείεται να αποσαφηνίσει το θέμα της άρσης του waiver μετά την έξοδο της Ελλάδας από το ελληνικό πρόγραμμα.
Ρεπορτάζ: Ραλλου Αλεξοπούλου
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-07-21 20:00:28

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ