Στα άκρα ΔΝΤ-Βερολίνο για το ελληνικό χρέος (video)

Το μπρα ντε φερ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με το Βερολίνο για το ελληνικό χρέος δεν έχει αναδείξει νικητή, καθώς οι δύο πλευρές επιμένουν στις θέσεις τους με αποτέλεσμα η συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα να απομακρύνεται, τουλάχιστον χρηματοδοτικά.

Όλες οι προσπάθειες Ευρωπαίων και Ταμείου επικεντρώνονται πια στη διευθέτηση του ελληνικού χρέους με τρόπο τέτοιο που θα ικανοποιεί το ΔΝΤ για να μπορέσει να βάλει τη σφραγίδα του, χωρίς όμως να είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Καναδά, η συζήτηση για τη συμμετοχή ή όχι του Ταμείου έχει πια κλείσει οριστικά, όλοι φαίνεται να το γνωρίζουν αυτό, αλλά η κα Λαγκάρντ έχει δεσμευθεί πως θα παραμείνει στο τραπέζι των συζητήσεων έως την τελευταία στιγμή.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, υπάρχουν ακόμη διαφορές, ωστόσο εκτιμάται ότι έως το τέλος Ιουνίου, το χάσμα θα γεφυρωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό και θα υπάρξει συμφωνία που θα επιτρέψει στο Ταμείο να βελτιώσει τις προβλέψεις του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στην ανάλυση που θα συνοδεύει την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία στην βάση του άρθρου 4.
Σχετική είδηση: Σεντένο: Το σχέδιο ελάφρυνσης χρέους, θα είναι αξιόπιστο-Χωρίς απόφαση το Washington Group (video)
Βίντεο – Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-06-03 19:50:14

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ