«Άγγιξε» το break αλλά λύγισε στο τέλος με 89-82 στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός που έμεινε εκτός φάιναλ φορ

Ένας συγκλονιστικός Παναθηναϊκός κατάφερε στη Μαδρίτη να επιστρέψει από το -22 (62-40) με το οποίο έχανε στην τρίτη περίοδο από τη Ρεάλ, πίεσε ασφυκτικά με αιχμές τους Σίγκλετον, Καλάθη και Παππά αλλά τελικά έχασε στις λεπτομέρειες με 89-82 και αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου παρά το ότι μπήκε στη σειρά των Play off με πλεονέκτημα έδρας.
Τα δεκάλεπτα: 19-14, 51-35, 78-60, 89-82
Οι Μαδριλένοι έκαναν το 3-1 στη σειρά και προκρίθηκαν για 9η φορά στην ιστορία τους σε φάιναλ φορ, αφήνοντας το «τριφύλλι» για έκτη διαδοχική σεζόν εκτός.
Η «Βασίλισσα» της Ευρώπης με τα περισσότερα τρόπαια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (9) θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ πανηγύρισε για πρώτη φορά στην Ιστορία της την πρόκριση αρχίζοντας τη σειρά με μειονέκτημα έδρας.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τους Τζέιμς και Καλάθη, πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα με 9-5 και ήταν κοντά στο σκορ με τη Ρεάλ που βρήκε λύσεις και έκλεισε με 19-14. Ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έχασε την επαφή με το σκορ, καθώς οι Ισπανοί με τους κορυφαίους τους Γιούλ, Ντόνσιτς, Αγιόν και Ρέγιες βρήκαν εύκολα λύσεις στην κακή άμυνα της ομάδας του Πασκουάλ. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά να φτάνει στο +16 (51-35) αλλά η «ζημιά» για τον εξάστερο Παναθηναϊκό έγινε στην τρίτη περίοδο όπου οι γηπεδούχοι με ένα κρεσέντο από τρίποντα και σωστές επιλογές στην επίθεση άγγιξαν ακόμα και το +22 (62-40) στα τέσεσερα λεπτά από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Η είσοδος ωστόσο στο παρκέ του Νίκου Παππά έδωσε ώθηση στην άμυνα στον «υπνωτισμένο» ως εκείνο το σημείο Παναθηναϊκό και μπόρεσε να πιέσει ασφυκτικά στην άμυνα βάζοντας δύσκολα στους παίκτες του Λάσο. Παρόλα αυτά η Ρεάλ με τρίποντο στο τέλος της τρίτης περιόδου αύξησε και πάλι στο +18 (78-60) και …ποιος θα περίμενε αυτό που ακολούθησε στο φινάλε;
Στην τελευταία περίοδο ο Πασκουάλ άλλαξε την άμυνα σε ζώνη χώρου σε όλο το παρκέ, έβγαλε φανερά εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους που με πολλή πίεση δεν μπορούσαν πια να βγάζουν εύκολα σουτ, ενώ στην επίθεση ένα ξέσπασμα του Σίγκλετον έριξε την διαφορά στα μισά της 4ης περιόδου ακόμα και στο -5 (80-75) και όλα προμήνυαν ότι θα είχαμε θρίλερ στο τέλος!
Όμως και ενώ είχε πλησιάσει ακόμα και στο -4(83-79) στα κρίσιμα τελευταία λεπτά η Ρεάλ πήρε μερικά μεγάλα σουτ όπως το απίθανο τρίποντο του Λούκα Ντόνσιτς στα δύο λεπτά πριν το φινάλε που έδωσε ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας έξι πόντων (88-82) και ουσιαστικά έδωσε και τη νίκη στη Ρεάλ. Κάποια λάθη που έγιναν από τον Παναθηναϊκό (ένα αχρείαστο επιθετικό φάουλ του κορυφαίου Σίγκλετον) και ένα λάθος του Παππά στην επίθεση που έχασε εύκολα την μπάλα, σε συνδυασμό με μερικά «σφυρίγματα» που πήραν οι γηπεδούχοι από τους διαιτητές στέρησαν από τους παίκτες του Πασκουάλ να κάνουν την επική ανατροπή. Κρίμα για την συγκλονιστική προσπάθεια που έκανε ο Παναθηναϊκός για να φέρει τη σειρά των πλέι οφ στην Αθήνα σε πέμπτο παιχνίδι, όμως η αλήθεια είναι ότι «ξύπνησε» μάλλον αργά….
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς (Κροατία), Ρόκα (Πορτογαλία), Λάτισεφς (Λετονία)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Κάρολ 1, Ράντολφ 4, Φερνάντεθ 5 (1), Ντόντσιτς 17 (4/8 τρίποντα, 5 ασίστ), Ρέγιες 12 (5/5 δίποντα, 2/3 βολές), Αγιόν 12 (5/6 δίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη, 2 τάπες, Κάρολ 10 (1), Ταβάρες 2, Γιουλ 11 (3/7 τρίποντα, 7 ασίστ), Τόμπκινς 9 (1), Τέιλορ 6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 21 (5/6 τρίποντα,), Ρίβερς, Τζέιμς 18 (1), Πέιν 4, Παππάς 6 (1), Ντένμον, Γκιστ 2, Βουγιούκας 1, Γκάμπριελ (6 ριμπάουντ), Λοτζέσκι 10 (2), Καλάθης 18 (5/10 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/4 βολές), Αντετοκούνμπο 2.
ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSIThe post «Άγγιξε» το break αλλά λύγισε στο τέλος με 89-82 στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός που έμεινε εκτός φάιναλ φορ appeared first on sports.ert.gr.

2018-04-27 23:22:53

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ