Άσυλο στη Γαλλία θέλουν οι μισοί από τους μετανάστες που επέβαιναν στο Aquarius

Σχεδόν οι μισοί από τους 630 μετανάστες που διασώθηκαν από το «Aquarius» και οι οποίοι έφθασαν την Κυριακή στο λιμάνι της Βαλένθια, στην Ισπανία, θέλουν να ζητήσουν άσυλο στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση.
«Σχεδόν οι μισοί από τους μετανάστες εκδήλωσαν τη βούλησή τους να ζητήσουν άσυλο στη Γαλλία, χώρα η οποία προσφέρθηκε να δεχθεί ένα μέρος των ανθρώπων που ταξίδευαν πάνω στο πλοίο» Aquarius, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η κυβέρνηση.
Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αποδέχθηκε την πρόταση της Γαλλίας να δεχθεί ένα μέρος των μεταναστών του «Aquarius».
Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο γενικός διευθυντής του γαλλικού Γραφείου προστασίας προσφύγων και απάτριδων (Ofpra), Πασκάλ Μπρις, είπε πως ομάδα της υπηρεσίας μεταβαίνει προσεχώς στη Βαλένθια.
«Μόλις οι ισπανικές αρχές μας γνωστοποιήσουν τον αριθμό των εν λόγω προσώπων, μια ομάδα της Ofpra θα μεταβεί επί τόπου για να πραγματοποιήσει συνεντεύξεις και να διασφαλίσει ότι τα πρόσωπα αυτά έχουν δικαίωμα ασύλου», κάτι που αναμένεται να συμβεί «εντός της εβδομάδας», είπε.
Οι 630 μετανάστες που διασώθηκαν τη νύχτα της 9ης προς 10η Ιουνίου ανοικτά της Λιβύης και οι οποίοι έφθασαν την Κυριακή στη Βαλένθια μετά την άρνηση της Ιταλίας να τους δεχθεί, θα λάβουν «έκτακτη άδεια εισόδου 45 ημερών στην Ισπανία για ανθρωπιστικούς λόγους», στη διάρκεια των οποίων θα εξεταστεί το καθεστώς τους, διευκρίνισε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Το πλοίο Aquarius με μετανάστες που απέρριψε η Ιταλία, έφτασε στην Βαλένθιαwww.ert.gr

2018-06-18 18:23:47

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ