Έξαλλος ο επαρχιακός πρωθυπουργός του Οντάριο με όσους διαδηλώνουν κατά της καραντίνας – ΚΟΣΜΟΣ

Φραστική επίθεση σε όσους διαδήλωσαν στο Τορόντο για την καραντίνα λόγω του κορονοϊού εξαπέλυσε ο επαρχιακός πρωθυπουργός του Οντάριο, Νταγκ Φορντ.

«Έχουμε το προσωπικό στον τομέα υγείας που εργάζεται μέρα νύχτα για να προστατεύσει την κοινότητα και το 99% των κατοίκων της επαρχίας που συνεργάζονται», γεγονός που κατέστησε δυνατή την εξομάλυνση της καμπύλης της νόσου και «έχουμε ένα τσούρμο παλαβών έξω, που διαδηλώνουν, παραβιάζοντας το νόμο και θέτοντας σε κίνδυνο όλους, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού τους», δήλωσε ο Φορντ, ενώ τους χαρακτήρισε «ανεύθυνους» κι «εγωιστές».

«Θεός φυλάξοι μην καταλήξει κάποιος από αυτούς στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο επαρχιακός πρωθυπουργός, εμφανώς εκνευρισμένος κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου.

Εκατό περίπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες μπροστά από το κτίριο του επαρχιακού κοινοβουλίου στο Τορόντο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα περιορισμού και την αναστολή λειτουργίας της οικονομικής δραστηριότητας. «Τριντό αρκετά. Ανοίξτε τον Καναδά», έγραφε ένα από τα πλακάτ των συγκεντρωμένων. Κάποιοι αποκάλεσαν τα δημοσιεύματα του Τύπου για την καταστροφικές επιπτώσεις της νόσου «ψευδείς ειδήσεις».

«Φανταστείτε αν ο καθένας συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο. Θα μας γυρνούσε μήνες πίσω», είπε αγανακτισμένος ο Φορντ, προσθέτοντας: «Κανείς δεν θέλει να ανοίξει ξανά η οικονομία περισσότερο από εμένα (…), αλλά θα το κάνουμε υπεύθυνα και ακολουθώντας τις συστάσεις των υπευθύνων δημόσιας υγείας».

Οι τοπικές αρχές στο Τορόντο έχουν εφαρμόσει μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, απαγορεύοντας σε ανθρώπους που δεν ζουν μαζί να βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων. Το πρόστιμο για την μη τήρηση του μέτρου ανέρχεται σε 880 καναδικά δολάρια (570 ευρώ).

Το Οντάριο, η πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία του Καναδά, είχε καταγράψει μέχρι χθες 13.900 κρούσματα του ιού και 901 θανάτους. Σε ολόκληρη τη χώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων ανέρχεται σε 45.031 και οι θάνατοι σε 2.516.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ