Έρχεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για στεγαστικά του πρώην ΟΕΚ (video)

Ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, μέχρι και κούρεμα του δανείου, προβλέπει ρύθμιση για περίπου 82.000 στεγαστικά δάνεια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υπαγωγή των δανειοληπτών στη ρύθμιση θα ανοίξει ως το τέλος του μηνός.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες έτσι ώστε τις προσεχείς ημέρες να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα και να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών στον τέως ΟΕΚ απο τους 81 χιλιάδες περίπου δανειολήπτες με δάνειο από τα ίδια κεφάλαια του οργανισμού για αγορά ή επισκευή κατοικίας.
Στο Πρακτορείο 104,9 FM ο Ανδρέας Νεφελούδης γ.γ. Υπουργείου Εργασίας είπε: «Ο προγραμματισμός λέει ότι 16-20 Απριλίου θα έχει αναρτηθεί στο site του ΟΑΕΔ για να υποβάλλονται αιτήσεις για τα δάνεια, για τη δεύτερη κατηγορία παρεμβάσεων που κάνουμε.
Το υπόλοιπο της οφειλής διαγράφεται για ποσά κάτω των 6.000 ευρώ καθώς επίσης όταν έχει εξοφληθεί το 60 % του τελικού ποσού του δανείου.
Τόκοι κεφαλαίου και υπερημερίας διαγράφονται για όλους ενώ από το αρχικό ποσό αφαιρούνται οι καταβληθέντες τόκοι.
Ο Κωνσταντίνος Λιβέρης Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ.ΟΕΕ είπε: Γενναία ρύθμιση, κούρεμα 15% + επιπλέον εκπτώσεις.
Η έκπτωση 15% στο ποσό χορήγησης παρέχεται για όλους τους δανειολήπτες ενώ για ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες πολιτών αλλά και για ανέργους προβλέπονται επιπρόσθετες εκπτώσεις.
Επιπλέον με την 10ετή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής οι δόσεις γίνονται χαμηλότερες.
Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβουwww.ert.gr

2018-04-10 21:52:32

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ