Έρχονται κατασχέσεις για όσους έχουν απλήρωτες κλήσεις ή οφειλές σε Δήμους (video)

Εντείνονται οι φορολογικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές και στα νησιά, ενώ στο αυτόφωρο θα οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες όσοι παρεμποδίζουν τον έλεγχο. Την ίδια ώρα, ακόμα και με κατασχέσεις κινδυνεύουν όσοι πήραν κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία και δεν τις πλήρωσαν ποτέ, ή άφησαν φέσι σε Δήμους, τέλη και λογαριασμούς ύδρευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, όσοι μέχρι τον Φεβρουάριο οπότε έληξε η ρύθμιση των 100 δόσεων δεν έσπευσαν να τακτοποιήσουν τα όποια χρέη τους, χάνουν τώρα επιστροφή φόρου και ενημερότητα. Οι δημοτικές αρχές μέσω των εφοριών έχουν μπλοκάρει χιλιάδες ΑΦΜ έστω και αν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν έχουν άλλες οφειλές προς το Δημόσιο. Εάν και τώρα δεν συμμορφωθούν ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.
Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι των φορολογικών υπηρεσιών στις τουριστικές περιοχές και τα νησιά.
Διάταξη που ενισχύει την προστασία των ελεγκτών έχει έτοιμη το οικονομικό επιτελείο. Οι εφοριακοί εξισώνονται νομικά με τους αστυνομικούς. Ύβρεις, απειλές ή σωματικές επιθέσεις κατά τη διενέργεια ελέγχου από ποινικό μετατρέπονται σε ιδιώνυμο αδίκημα.
Οι παραβάτες θα οδηγούνται αυτεπάγγελτα και με συνοπτικές διαδικασίες στο αυτόφωρο. Οι ποινές αυστηροποιούνται. Ευκολότερη νομικά θα είναι η προφυλάκισή όσων παρεμποδίζουν τον έλεγχο, ενώ μπορεί να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 1 χρόνο.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρουwww.ert.gr

2018-07-02 15:01:19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ