Ήττα για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία στην Αυστρία – Εννέα ματς αήττητη η Αγγλία

Με εντυπωσιακή ανατροπή στο δεύτερο μέρος, η Αυστρία επιβλήθηκε με 2-1 της Γερμανίας στο γήπεδο του Κλάγκενφουρτ σε φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας ενόψει της προετοιμασίας των «πάντσερ» για το Μουντιάλ της Ρωσίας.
Η είδηση του αγώνα ήταν η επιστροφή του Μάνουελ Νόιερ κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής μετά από περίπου 8 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού και η επανεμφάνιση του Μάρκο Ρόις με το εθνόσημο.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια έδειξε αρκετά χαλαρή, κυρίως στην άμυνα και παρότι προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον Οζίλ, δέχτηκε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος από τους γηπεδούχους. Το υπέροχο σουτ του Χιντερέγκερ στο ξεκίνημα της επανάληψης (53’) έφερε το ματς στα ίσια, ενώ λίγο αργότερα ο Σεπφ με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1 (69’) χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στους Αυστριακούς.
Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ενδεκάδα της η Πορτογαλία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες, στο πιο δυνατό ίσως φιλικό της ημέρας.
Οι δύο ομάδες, που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο επερχόμενο Μουντιάλ, προσπάθησαν για το γκολ, αλλά οι φάσεις δεν ήταν πολλές μπροστά από τις δύο εστίες.
Το αντίο του Τζον Ο’Σέι από την Εθνική Ιρλανδίας, μετά από 17 χρόνια προσφοράς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, συνοδεύτηκε με νίκη για την ομάδα του Μάρτιν Ο’Νιλ στο Δουβλίνο επί των ΗΠΑ με 2-1.
Οι Αμερικανοί προηγήθηκαν με τον Γουντ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ωστόσο, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με το «παρθενικό» γκολ του Γκράχαμ Μπερκ στο 57΄ και στο 90΄ ο Άλαν Τζατζ, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Με γκολ των Γκάρι Κέιχιλ (7΄) και Χάρι Κέιν (39΄), η Εθνική Αγγλίας επιβλήθηκε με 2-1 της Νιγηρίας σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Μουντιάλ, που έγινε στο «Γουέμπλεϊ».
Ο επανακληθείς από τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, Κέιχιλ, άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ενώ έξι λεπτά πριν το πρώτο μέρος ο Χάρι Κέιν βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα πετυχαίνοντας το 8ο του τέρμα στις 7 τελευταίες εμφανίσεις του με τα «Τρία Λιοντάρια».
Στο δεύτερο μέρος ο Αλεξ Ιβόμπι μείωσε για τους Αφρικανούς, ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε έως τη λήξη του φιλικού, με τους Άγγλους να επεκτείνουν το αήττητο σερί του σε 9 αγώνες!
Τα «Τρία Λιοντάρια» θα υποδεχθούν την Κόστα Ρίκα στο «Ελαντ Ρόουντ» το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (7/06) στο τελευταίο τους τεστ πριν αναχωρήσουν για τη Ρωσία, ενώ οι «Σούπερ Αετοί» θα παίξουν για τελευταία φορά την προσεχή Τετάρτη (6/06) με την Αυστρία και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Ρωσία.
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των φιλικών:
Αλγερία-Κάπε Βέρντε 2-3
Ταϊλάνδη-Κίνα 0-2
Κένυα-Νέα Ζηλανδία 2-1
Αγγλία-Νιγηρία 2-1
Αυστρία-Γερμανία 2-1
Σουηδία-Δανία 0-0
Μαυροβούνιο-Σλοβενία 0-2
Βέλγιο-Πορτογαλία 0-0
Ιρλανδία-ΗΠΑ 2-1
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕThe post Ήττα για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία στην Αυστρία – Εννέα ματς αήττητη η Αγγλία appeared first on sports.ert.gr.

2018-06-02 23:11:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ