Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η Τεχεράνη δεν θα παραδοθεί ποτέ στο «μπούλιγνκ» των ΗΠΑ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κάλεσε τα μουσουλμανικά έθνη να ενωθούν εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας πως η Τεχεράνη δεν θα παραδοθεί ποτέ στο «μπούλιγνκ», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. «Το ιρανικό έθνος έχει αντισταθεί με επιτυχία στις ψευτοπαλικαρίστικες προσπάθειες της Αμερικής και άλλων αλαζονικών δυνάμεων και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε. Όλα τα μουσουλμανικά έθνη θα πρέπει να αντιτεθούν ενωμένα στην Αμερική και σε άλλους εχθρούς», δήλωσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, την ώρα που το Ισραήλ προειδοποιούσε ότι θα απαντήσει  σε ενδεχόμενο πλήγμα.
Χωρίς να αναφερθεί αυτήν τη φορά στην προειδοποίηση Τραμπ να εγκαταλείψει τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και να επιβάλλει νέες κυρώσεις, η ανώτατη αρχή του Ιράν επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο επειδή είπε ότι κάποιες χώρες στη Μέση Ανατολή «δεν θα αντέξουν ούτε μία εβδομάδα» χωρίς την προστασία των ΗΠΑ.
«Τέτοια σχόλια είναι ταπεινωτικά για τους μουσουλμάνους. Δυστυχώς στην περιοχή μας διεξάγεται ένας πόλεμος ανάμεσα σε μουσουλμανικές χώρες. Οι οπισθοδρομικές κυβερνήσεις κάποιων μουσουλμανικών χωρών πολεμούν με άλλες χώρες», είπε ο Χαμενεΐ.

Απαισιόδοξος ο Μακρόν για το μέλλον της συμφωνίας του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν

Το Ισραήλ θα ανταποδώσει ενδεχόμενη ιρανική επίθεση στο Τελ Αβίβ πλήττοντας την Τεχεράνη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, καθώς οι δύο «προαιώνιοι» εχθροί αντιπαρατίθενται για τη Συρία.
Τα σχόλια του Άβιγκντορ Λίμπερμαν είναι μια ασυνήθιστα ρητή ισραηλινή απειλή για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εντός της ιρανικής επικράτειας.
«Το Ισραήλ δεν θέλει πόλεμο, αλλά αν το Ιράν επιτεθεί στο Τελ Αβίβ, θα χτυπήσουμε την Τεχεράνη», δήλωσε ο Άβιγκντορ Λίμπερμαν στον αραβόφωνο, σαουδαραβικής ιδιοκτησίας ειδησεογραφικό ιστότοπο Elaph, που έχει έδρα του το Λονδίνο.
Στις 10 Φεβρουαρίου,  το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύθηκε από συριακή βάση παραβίασε τον εναέριο χώρο του. Το Ισραήλ ανατίναξε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και εξαπέλυσε επιδρομή εναντίον της συριακής αεράμυνας κατά την οποία ένα από τα ισραηλινά F-16 καταρρίφθηκε.
Στις 9 Απριλίου, επτά μέλη του σώματος των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα σε μια συριακή βάση.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuterswww.ert.gr

2018-04-26 11:51:48

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ