ΑΔΕΔΥ: Κινητοποίηση για την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία στις 3/5

Στάση εργασίας, την Πέμπτη 3 του Μάη και συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 12:30μμ, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.
Για την διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων στη συγκέντρωση η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους των Ομοσπονδιών που τους αφορά το θέμα.
Πρόκειται για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδιών – μελών της για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Η Κυβέρνηση, με κοινή διυπουργική απόφαση, συγκρότησε 17μελή επιτροπή «για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» στην οποία δεν μετέχει ούτε ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων (ούτε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ούτε καμιάς Ομοσπονδίας) σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, όπου σε αντίστοιχες επιτροπές υπήρχε θεσμική συμμετοχή των εργαζομένων. Μετά την κινητοποίηση της 3ης του Απρίλη κάλεσε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να καταθέσει τις απόψεις της στην επιτροπή, χωρίς και πάλι να συμπεριλάβει θεσμικά κανένα εκπρόσωπό μας στην Ομάδα εργασίας».
Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί: «Αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, από κανέναν εργαζόμενο που το λαμβάνει σήμερα.
Επέκταση χορήγησης του επιδόματος και σε όλους όσοι εργάζονται στις ίδιες συνθήκες – χώρους, κλάδους, ειδικότητες- και το δικαιούνται, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, έργου, κοινωφελούς εργασίας).
Συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στη 17μελή Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε για τη μελέτη του θέματος».
Σχετικές ειδήσεις:
AΔΕΔΥ: Κινητοποίηση για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία
Σύσκεψη Ομοσπονδιών για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία
AΔΕΔΥ & ΠΟΕ-ΟΤΑ για το δεύτερο θανατηφόρο δυστύχημα στο 2018www.ert.gr

2018-04-18 18:53:53

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ