Αθήνα – Θεσσαλονίκη με το τρένο των νεοφυών επιχειρήσεων (video)

Το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε την Παρασκευή το «τρένο των start uppers», το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τη δωρεάν μεταφορά των εκπροσώπων των 120 νεοφυών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα». Είναι το περίπτερο 12, δίπλα στο αμερικανικό, που φιλοδοξεί να αναδείξει το ελληνικό οικοσύστημα της start up τεχνολογίας.

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο 12, συγκεντρώνεται το σύνολο των start up επιχειρήσεων με σκοπό την προβολή των καινοτόμων ιδεών, των νέων τεχνολογιών και των ψηφιακών δεξιοτήτων.
Το θεματικό πάρκο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αναμένεται να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των νέων επιχειρηματιών.
Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον ιατρικό, τον αγροτικό, τον οπτικοακουστικό κλάδο αλλά και την δημιουργική βιομηχανία θα βρίσκονται στο περίπτερο της «Ψηφιακής Ελλάδας», καθόλη τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τις 8-16 Σεπτεμβρίου.
«Το «τρένο των startuppers» μεταφέρει μήνυμα αισιοδοξίας, μήνυμα ότι η Ελλάδα περνά στην επόμενη μέρα με αξιώσεις. Με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, φρέσκιες ιδέες, αλλά και ωριμότητα στην πολιτική ηγεσία. Έχουμε τη βούληση -και το αποδεικνύουμε- να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους. Εύχομαι σε όλους τους εκπροσώπους των νεοφυών επιχειρήσεων, με τους οποίους συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, να επιτύχουν κάθε τους στόχο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, ο οποίος ταξίδεψε μαζί με τους επιχειρηματίες. Μαζί του ήταν ο Υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιώργος Φλωρεντής, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των start ups και να μάθουν λεπτομέρειες για τα προϊόντα και τις έξυπνες και καινοτόμες ιδέες τους.
Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ελένη Καμπάκη
Σχετική είδηση: Στο τρένο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (video)www.ert.gr

2018-09-07 20:06:20

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ