Αισιοδοξία ενόψει του ευρωπαϊκου της γυμναστικής

Ομορφιά και χάρη, πρωί Παρασκευής, στο στούντιο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, καθώς  η  εκπομπή «Τρεις λαλούν και ξημερώνει»,  με τους Λουκά Λουκά και Δημήτρη Λουκάκη, φιλοξένησε την Ολυμπιονίκη του Σύδνεϋ , Εύα Χριστοδούλου.
Η  μάνατζερ της  Εθνικής ομάδας του ανσάμπλ, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, αναφέρθηκε διεξοδικά σε πολλά θέματα που αφορούν την ρυθμική γυμναστική, στη χώρα μας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανανεωμένη εθνική ομάδα, η οποία προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γουδαλαχάρα (1-3/6/2018), με το τελευταίο τεστ να είναι αύριο στην Χαλκίδα .
«Η  ομάδα  είναι εντελώς καινούρια και απαρτίζεται από  κορίτσια 14-15 ετών. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ σε σχέση με την δική μας εποχή. Τότε εμένα η κ. Ιλίεβα με είχε πάρει στα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας από τα έντεκα. Για ένα άθλημα που ξεκινά από τα πέντε και στην Ελλάδα η καριέρα σταματάει στα 18-19 χρόνια. Άρα καταλαβαίνετε ότι στα 16 μου στέφθηκα Ολυμπιονίκης, στο Σύδνεϋ .

Επίσης τότε υπήρχαν επιλογές για τις προπονήτριες, αφού υπήρχαν περισσότερα κορίτσια για να επιλέξουν. Σήμερα εμείς δυσκολευόμαστε αφού οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Φανταστείτε ότι πέρυσι 10 μέρες πριν το παγκόσμιο αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε μια αθλήτρια. Παρ’ όλα αυτά , πήραμε την 14η θέση  και φέτος στην Ισπανία αισιοδοξούμε να ανέβουμε περισσότερο στην κατάταξη.  Βέβαια, πάμε στους  αγώνες  με κορίτσια που ακόμη βλέπουν τη συμμετοχή τους στην ομάδα ως παιχνίδι», δήλωσε η Εύα Χριστοδούλου .
Ενόψει του ευρωπαϊκού της Ισπανίας η ομάδα θα πάρει μέρος στο 1ο διεθνές μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής. «Το διοργανώνει η φίλη μου Ολυμπιονίκης, Eιρήνη Αινδιλή.  Στο «Irini Cup» θα λάβουν μέρος πολλά σωματεία από την Ελλάδα και αθλήτριες από Ουκρανία, Ινδία, Κύπρο. Εμείς αύριο θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα στους Έλληνες φιλάθλους, μια εβδομάδα πριν το Ευρωπαϊκό», τόνισε η  βοηθός της Ιλίεβα . Όλα  αυτά και ενώ ο μεγάλος στόχος, όπως αναφέρει: «παραμένει η συμμετοχή  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Βέβαια, αυτή τη στιγμή μοιάζει πολύ δύσκολη υπόθεση. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε».
Η επισμηναγός Εύα Χριστοδούλου, όπως και πολλοί Ολυμπιονίκες είναι πολυάσχολοι, καθώς καθημερινά βρίσκονται παντού, αφού όπως λέει: «μας δίνει  χαρά να προσφέρουμε στον κόσμο τις άξιες που αποκομίσαμε όλα τα χρόνια στους αθλητικούς χώρους».

Με την επιστροφή  από την Ισπανία, η Εύα Χριστοδούλου θα συνεχίσει να προσφέρει τις γνώσεις της για την άψογη διοργάνωση  του «E.G.O  Astro Gym 2018», που θα διεξαχθεί από 11 έως 17  Ιουνίου, στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου, με τη συμμετοχή 7.000  αθλητών!!!  Με κύριο   σύνθημα: «Ελάτε  να ζήσουμε το όνειρο» ο  σύλλογος  Φ.Ο.Μ Κότινος, η ΕΓΟ, ο Δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με την ΓΓΑ, κάνουν έκκληση στους φίλους του αθλητισμού να βρεθούν στις κερκίδες του κλειστού.
The post Αισιοδοξία ενόψει του ευρωπαϊκου της γυμναστικής appeared first on sports.ert.gr.

2018-05-25 08:50:11

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ