Ακυρώνεται για πρώτη φορά το δημοφιλές φεστιβάλ Burning Man – ΚΟΣΜΟΣ

Το ετήσιο φεστιβάλ Burning Man που γίνεται εδώ και 30 χρόνια ακυρώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του εξαιτίας του κορονοϊού.

Οι οργανωτές του φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκούσε από τις 30 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να συγκεντρώσουν 80.000 κόσμο στην έρημο της Νεβάδας και ότι θα εργαστούν για ένα «εικονικό Burning Man».

Η διευθύνουσα σύμβουλος του πρότζεκτ Marian Goodell, προχώρησε στην δυσάρεστη αλλά αναγκαστική ανακοίνωση, σε βίντεο το οποίο μοιράστηκε στο διαδίκτυο. Είπε ότι, έχοντας κατά νου την υγεία των συμμετεχόντων, προκρίνεται η λύση της διαδικτυακής εκδήλωσης. Διευκρίνισε ότι η συμμετοχή στο εικονικό event θα είναι με εισιτήριο και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως θα προσελκύσει 100.000 συμμετέχοντες. «Η Black Rock City 2020 είναι το “Multiverse”. Εννοώ ότι, στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό είναι το θέμα» είπε η Goodell.

Οι οργανωτές του φεστιβάλ έχουν ήδη στήσει μια εικονική Black Rock City, όπου το κοινό θα μπορεί να δει τις εγκαταστάσεις με το φετινό θέμα του φεστιβάλ. Ο οικονομικός αντίκτυπος της ακύρωσης αναμένεται μεγάλος: στον ιστότοπο του φεστιβάλ έχει ήδη γραφτεί ότι η ακύρωση αυτού του γιγαντιαίου καλλιτεχνικού και μουσικού φεστιβάλ θα σημάνει «σημαντικό αριθμό απολύσεων, μείωση αμοιβών και άλλα μέτρα “σφιξίματος της ζώνης”».

Επιπλέον, διόλου ευκαταφρόνητες θα είναι οι οικονομικές επιπτώσεις για την Πολιτεία της Νεβάδας, μιας και το φεστιβάλ στην απομακρυσμένη έρημο Black Rock αποφέρει κάθε χρόνο έσοδα ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αφού ακούσαμε πολλά, συζητήσαμε και εξετάσαμε προσεκτικά, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να μη “χτίσουμε” το 2020 την Black Rock City» επισημαίνουν, στην ανακοίνωσή τους, οι οργανωτές. «Ναι, είμαστε συντετριμμένοι. Ξέρουμε ότι κι εσείς το ίδιο. Το 2020, χρειαζόμαστε ανθρώπινη σχέση και αμεσότητα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε: αλλά, η δημόσια υγεία και το να είναι καλά οι συμμετέχοντες, το προσωπικό και οι γείτονές μας στη Νεβάδα είναι οι υψηλότερες προτεραιότητές μας».

Διαβάστε εδώ για το πιο σουρεαλιστικό, φαντασμαγορικό και άναρχο φεστιβάλ του κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ