Αμφισβητεί η Ιταλία του κανόνες-Παράβαση για τα δημοσιονομικά βλέπει ο Ντομπρόβσκις  

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Il Sole 24 Ore υποστηρίζει  ότι  το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού της Ιταλίας αποκλίνει «σημαντικά» από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.  Διαμηνύει ότι πλέον θα κινηθεί η διαδικασία επί παραβάσει για το υπερβολικό έλλειμμα της Ρώμης.
Η ιταλική κυβέρνηση αμφισβητεί «ανοικτά» τους κανόνες για τα δημοσιονομικά, που έχουν συμφωνηθεί από όλες τις χώρες της ευρωζώνης και η πολιτική της είναι «αντιπαραγωγική», καθώς έχει θορυβήσει τους επενδυτές και έχει ωθήσει ψηλότερα τις αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων, έκρινε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Ντομπρόβσκις πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια, η Κομισιόν είχε αποφύγει να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει για το υπερβολικό έλλειμμα της Ιταλίας διότι οι προϋπολογισμοί της συμμορφώνονταν σε γενικές γραμμές προς το ΣΣΑ, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον, κατά συνέπεια η έναρξη της διαδικασίας αυτής «είναι δικαιολογημένη».
Η συνέντευξη αυτή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα  μετά την εκ νέου υποβολή,  από την κυβέρνηση της Ιταλίας, του προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2019 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διατηρώντας αμετάβλητες τις προβλέψεις που περιείχε για την οικονομική ανάπτυξη και το δημόσιο έλλειμμα. Ήδη, η Κομισιόν  το είχε απορρίψει — για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ —αφού γνωμοδότησε ότι αντίκειται στις δεσμεύσεις της Ιταλίας βάσει του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ , Reuterswww.ert.gr

2018-11-16 10:24:13

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ