Αναβάθμισε ο Fitch το αξιόχρεο προγραμμάτων της ΕΤΕ και Πειραιώς 

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch προχώρησε στην αξιολόγηση τριών προγραμμάτων καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς.
Για το Πρόγραμμα Ι της Εθνικής Τράπεζας (NBG I) επιβεβαίωσε το αξιόχρεο στο ΒΒ- με σταθερές προοπτικές
Για το Πρόγραμμα ΙΙ της Εθνικής (NBG II) αναβάθμισε το αξιόχρεο σε ΒΒΒ- από ΒΒ-, με τις προοπτικές σταθερές
Για το πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς αναβάθμισε το αξιόχρεο σε ΒΒ από ΒΒ-, με τις προοπτικές σταθερές.
Οι κινήσεις αναβάθμισης  του οίου  ακολουθούν αυτές  στις 8 Οκτωβρίου  όταν αναβάθμισε σε ‘CCC+’ από ‘RD’ το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο (Issuer Default Rating, IDR) της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας και σε ‘CCC’ από ‘RD’ το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς.
Ταυτόχρονα, ο Fitch αναβάθμισε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο και των τεσσάρων τραπεζών σε ‘CCC’ από ‘RD’. «Οι αναβαθμίσεις των μακροπρόθεσμων IDRs στο επίπεδο των αξιολογήσεων βιωσιμότητας (VRs) ακολουθούν την άρση των περιορισμών στις αναλήψεις καταθέσεων και των νομοθετικών περιορισμών στην ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων εντός της χώρας από την 1η Οκτωβρίου 2018», σημείωσε ο οίκος, προσθέτοντας:
Σύμφωνα με τον  οίκο Fitch, αν και ορισμένοι περιορισμοί παραμένουν στις διασυνοριακές κινήσεις κεφαλαίων προς το εξωτερικό, οι ελληνικές τράπεζες είναι τώρα ουσιαστικά σε θέση να εξυπηρετούν όλες τις υποχρεώσεις τους.
Πηγή : ΑΠΕ- ΜΠΕwww.ert.gr

2018-10-19 07:59:19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ